Ucraina acuză Rusia că a capturat și a tras asupra a trei dintre navele sale în Marea Neagră. VIDEO

rusia ucraina marea neagra
youtube.com

Forţele navale ucrainene au anunţat că forţele speciale ruse au capturat trei dintre navele lor în Marea Neagră, relatează Reuters şi AFP, precizând că doi marinari ucraineni au fost răniţi în incident.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko "a denunţat un act agresiv al Rusiei vizând o escaladare premeditată" în această zonă şi a convocat în cursul serii cabinetul său militar, potrivit unor comunicate oficiale.

"Forţele speciale ruse au capturat" aceste trei nave, a anunţat într-un comunicat comandamentul forţelor navale ucrainene, evocând "informaţii potrivit cărora doi marinari ucraineni au fost răniţi".

Rusia a recunoscut că a deschis focul asupra a trei nave argumentând că acestea au intrat în apele sale teritoriale, în apropiere de Crimeea, relatează AFP.  Ucraina a solicitat de partea sa o reuniune urgentă a consiliului de securitate al ONU pentru a discuta despre ”agresiunea rusească”, potrivit AFP.

Citește și
avram iancu
Românul care a traversat înot Marea Neagră. "Cel mai greu a fost în apele noastre"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Rusia a trimis avioane de luptă Sukhoi Su-25 și elicoptere militare de tip Kamov KA-52 să patruleze în strâmtoarea Kerci.

Ucraina acuză Rusia că a deschis focul asupra navelor sale

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc că au încălcat duminică legile maritime internaţionale, după ce gărzile de frontieră ruse au încercat fără succes să oprească două nave de luptă ucrainene să navigheze în jurul Crimeii în drumul spre un port ucrainean

Forţele navale ucrainene acuză Rusia că a deschis focul asupra unor nave din flota lor în Marea Neagră, lovind o navă şi rănind un membru al echipajului, relatează Reuters şi AFP.

Anunţul a fost făcut pe contul de Facebook al Forţelor navale ucrainene după o zi de escaladare a tensiunilor, în care Rusia a oprit trei nave ucrainene să intre în Marea Azov prin strâmtoarea Kerci plasând un cargou uriaş sub un pod controlat de ruşi.

Nave ruseşti "au deschis focul asupra grupului de nave ale Forţelor navale ucrainene", au precizat acestea într-un comunicat, precizând că o navă, avariată, "este în derivă". "O persoană a fost rănită", au mai precizat Forţele navale ucrainene.

Escaladare a tensiunilor în jurul Mării Azov

Marina ucraineană a informat sâmbătă că a trimis două mici nave de luptă şi un remorcher din portul Odesa către Mariupol, călătorie care presupune ca navele să treacă din Marea Neagră prin Strâmtoarea Kerci în Marea Azov.

Potrivit Marinei ucrainene, navele gărzilor de coastă ruse au încercat să oprească mica flotilă intrând cu putere în remorcher, căruia i-a provocat daune minore. Incidentul a fost calificat de partea ucraineană drept o dovadă că Rusia acţionează agresiv şi ilegal.

Agenţiile de presă ruse au relatat că serviciul de securitate al Rusiei, FSB, a acuzat Ucraina că nu a informat în avans despre intenţia de a naviga în respectiva zonă, lucru dezminţit de Kiev, şi a adăugat că navele ucrainene făceau manevre periculoase cu scopul de a spori tensiunile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Ana și Doina, două zăcăminte din Marea Neagră au fost vândute. Unde ajung gazele
Ana și Doina, două zăcăminte din Marea Neagră au fost vândute. Unde ajung gazele

Potrivit acestui acord, care va fi aplicabil doar în cazul obţinerii deciziei finale de a investi în proiectul MGD, ENGIE va achiziţiona gaze naturale din zăcămintele Ana şi Doina pe o perioadă de minimum 10 ani.

Românul care a traversat înot Marea Neagră.
Românul care a traversat înot Marea Neagră. "Cel mai greu a fost în apele noastre"

Celebrul înotător român Avram Iancu a reuşit un nou record! A străbătut înot Marea Neagră de la Sulina la Istanbul în 60 de zile. Bibliotecarul din Petroşani a parcurs înot 680 de kilometri, şi a avut de înfruntat situaţii dramatice.

O cutia neagră a avionului Boeing 737 MAX prăbușit, recuperată din mare
O cutia neagră a avionului Boeing 737 MAX prăbușit, recuperată din mare

Echipele indoneziene de căutare au recuperat cutia neagră a avionului companiei low-cost Lion Air care s-a prăbuşit luni în Marea Java cu 189 de persoane la bord, relatează CNN.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.