Imagini infioratoare.Zeci de imigranti se ineaca, dupa ce barca lor se rupe

Ultima actualizare: 26-10-2012 03:26

Tragedia s-a petrecut chiar langa Insula Craciunului, undeva in Oceanul Indian. Cel putin 50 de imigranti clandestini s-au inecat dupa ce ambarcatiunea lor s-a sfaramat de stancile tarmului.

Un martor vazuse numeroase cadavre aduse la mal pe o faleza din Insula Craciunului, situata la 2.600 de kilometri de coasta de vest a Australiei. "Am vazut oameni inecandu-se. Din nefericire s-au lovit de pietre", a declarat martorul.

Un alt martor a declarat ca in apa erau aproximativ 60 de persoane, unele fiind salvate de nave de interventie sub privirile ingrozite ale localnicilor.

Politia si administratia valama din Australia au confirmat ca o nava cu imigranti clandestini a naufragiat. "Prioritatea noastra este sa ii salvam pe toti cei implicati in accident", a anuntat politia de frontiera.

Nationalitatea imigrantilor nu se cunoaste, dar mii de solicitanti de azil din Irak, Afganistan si Sri Lanka incearca sa ajunga in Australia pe cale maritima, pornind din Indonezia.

Insula Craciunului, un teritoriu australian situat la 300 de kilometri de Indonezia, gazduieste un centru pentru solicitantii de azil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO