Havana, lovită de o tornadă puternică. Sunt 3 morți și 172 de răniți. FOTO


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 13:36
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 13:26
Categorie: Stiri externe
Tornada la Havana

Trei persoane au murit, iar 172 au fost rănite, în urma unei tornade care a lovit Havana în noaptea de duminică spre luni.

„Suntem în drum pentru a inspecta locurile afectate de acest fenomen de mare intensitate la Regla. Există pagube considerabile şi, deocamdată, deplângem pierderea celor trei vieţi omeneşti şi estimăm numărul răniţilor la 172", a anunțat președintele cubanez Miguel Diaz-Canel, preşedintele pe Twitter.

Potrivit site-lui oficial Cubadebate, „Havana a fost afectată de o puternică tornadă ce poate fi comparată cu forţa unui uragan de categoria 4 sau 5, deşi impactul său a fost mai localizat", informează AFP, citat de Agerpres.

Jurnalişti AFP au constatat la faţa locului că străzile din cartierul Luyano sunt pline de fragmente desprinse din clădiri. Bucăţi din balcoane au căzut, iar mai multe clădiri şi unele străzi au fost blocate de copacii prăbuşiţi.

Tornada s-a format în timpul puternicei furtuni abătute duminică asupra părţii de vest a Cubei, însoţită de rafale de vânt de până la 100 km/h, care s-a prelungit până luni dimineaţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO