VIDEO. Posibila sursa a infectiei cu E.coli, un restaurant din Germania

Ultima actualizare: 20-10-2012 00:11

Organizatia Mondiala a Sanatatii ne recomanda "evitarea deplasarilor" in tarile afectate. Sunt 19 morti anuntati - inca unul in greu incercata Germanie. Avem si primul caz de E.coli transmis, atentie, de la om la om, si nu de la sursa.

UPDATE: Autoritatile sanitare germane care incearca sa identifice cauzele aparitiei imbolnavirilor cu E.coli se concentreaza asupra unui grup de sindicalisti care au participat, in mai, la o conferinta in orasul Luebeck si care au mancat la acelasi restaurant, relateaza The Independent, in editia online.

Politistii germanii au gasit o metoda prin care ar putea fi descoperita Elodia

Precis este insa ca agricultura sufera. Producatorii nostri arunca zilnic sute de tone de castraveti, pe care strainii nu mai vor sa-i vada. Iar cererea romanilor s-a prabusit si ea cu 80%, spun cei din domeniu.

Depozitele unei sere de langa Bucuresti sunt pline pana la refuz.

Germanii, cehii si bulgarii nu ne mai vor marfa, asa ca niciunul dintre cele 12 camioane care se incarca in fiecare zi nu a mai plecat spre destinatie.

Deocamdata, angajatii sunt ocupati cu indepartarea foliei de pe castraveti. Altfel nu sunt primiti... nici la groapa de gunoi.

Adevaratul dezastru provocat de isteria E.coli - productia dintr-o sera, peste 250 de tone de castraveti pe zi, va ajunge direct la gunoi.

Una peste alta, este momentul potrivit sa cumparati castraveti. In numai o saptamana, pretul lor a scazut de trei ori.

Dar cat de mult s-a schimbat comportamentul clientilor?

De exemplu, de un stand cu castraveti dintr-un hipermarket din Bucuresti in 30 de minute s-au apropiat 30 de oameni. La aceeasi ora, la standul de rosii am numarat 50 de clienti. Parerile oamenilor sunt impartite.

Nu trebuie sa ne fie frica de castravetii romanesti, spun autoritatile. Testele facute in laboratoarele Autoritatii Sanitar Veterinare arata ca legumele noastre sunt absolut sigure. In plus, producatorii sunt gata sa ne demonstreze asta pe propria piele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO