Politistii germani au gasit o metoda prin care ar putea fi descoperita Elodia

politist german

Disparitia fara urma a Elodiei Ghinescu este similara cu multe cazuri la nivel european. Ca si avocata romanca, foarte multe persoane dispar an de an, fara ca politistii sa poata gasi indicii clare si sa rezolve cazurile. Iata la ce s-au gandit nemtii.

Politia germana a antrenat trei vulturi care au devenit de acum detectivi specializati in gasirea cadavrelor. Pasarile au un simt al mirosului mult mai bun decat cel al cainilor, un vaz foarte dezvoltat si faptul ca descopera "obiectivul" din zbor este mult mai eficient.

Au fost numiti Sherlock, Miss Marple si Colombo. Ideea de la care au pornit nemtii este accea ca vulturii pot "scana" portiuni mult mai intinse de teren si au acces in zona accidentate, unde cainii politisti, de exemplu, ar ajunge foarte greu.

Vulturii detectivi ridica acum si o problema de etica, scrie BBC. Se poate ca pasarile necrofage sa inceapa sa se infrupte din cadavrul respectiv, odata ce l-au gasit.

Panica la Constanta: un sarpe cat roata de tractor, care mananca gaini, ii terorizeaza pe localnici

Citește și
Craniu
Misterul Elodia! Politistii nu stiu al cui e craniul de pe malul Oltului
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Interesant este ca politistii nemti spun ca au primit cereri de pentur a duce vulturii detectivi in diverse locuri din Europa, acolo unde exista cazuri de disparitii sau crime si in care cadavrele nu s-au gasit.

In Romania, de exemplu, cazul disparitiei avocatei Elodia Marilena Ghinescu este celebru si inca nesolutionat. Ea a disparut in seara zilei de 29 august 2007. Cazul a deschis o lunga ancheta a politiei si procuraturii, puternic mediatizata in presa romaneasca.

Dupa aproape 4 ani de cercetari, Elodia a fost declarata oficial disparuta si singurul suspect din dosar este sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca

Cu toate suspiciunile de vinovatie, Cioaca nu a fost arestat, din pricina lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu. S-au organizat cautari in patru judete – zonele Rasnov, Paraul Rece, Predeal, in lacul Vidraru, Dragoslavele, Rucar, Podul Dambovitei si Fundata-Dambovicioara, intr-un lac din Codlea, in judetele Covasna si Harghita –, insa nu s-a gasit nimic.

Conform legii, dupa 15 ani eventuala fapta se va prescrie, iar „dosarul Elodia” va fi clasat.

La 12 februarie 2009, Elodia Ghinescu a fost oficial declarata disparuta, acesta fiind primul pas spre declararea decesului.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Tot mai aproape de Elodia.
Tot mai aproape de Elodia. "Cadavrul sau a fost transportat intr-o geanta"

"Cadavrul Elodiei a fost transportat intr-o geanta, intr-un loc pe care sunt sigur ca-l voi descoperi." Este declaratia, extrem de optimista, facuta vineri de procurorul Marius Iacob, desi de trei ani nu a gasit-o inca pe avocata disparuta.

Misterul Elodia! Politistii nu stiu al cui e craniul de pe malul Oltului
Misterul Elodia! Politistii nu stiu al cui e craniul de pe malul Oltului

Misterul craniului descoperit pe malul Oltului si despre care anchetatorii banuiesc ca ar putea fi al Elodiei Ghinescu este greu de descifrat.

Elodia, eterna si fascinanta epopee!
Elodia, eterna si fascinanta epopee!

Inceputa timid, cu cateva versuri, epopeea Elodia Ghinescu are toate sansele sa devina legenda. Disparitia cat de poate de dramatica a avocatei Elodia Ghinescu a devenit subiect de tabloid, talk-show si chiar de bancuri.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.