Guvernul libanez se teme de o creştere a cazurilor de COVID-19 la Beirut. Tratamentele în spitale, suspendate

Ultima actualizare: 06-08-2020 14:38
Imagini după explozia din Beirut, Liban - 14
Getty

Guvernul libanez se teme că dezastrul declanşat de exploziile de marţi din portul din Beirut şi urgenţa sanitară pe care le-au provocat ar putea duce la o creştere a cazurilor de COVID-19 în capitală, informează joi EFE.

Ministrul sănătăţii din Liban, Hamad Hassan, a declarat joi la postul de radio oficial că se teme de ''o creştere a numărului de îmbolnăviri în următoarele zile'' din cauza nevoii de a acorda prioritate tratării celor peste 5.000 de răniţi în urma exploziilor.

În plus, ministrul a anunţat că au fost distruse echipamente de protecţie, motiv pentru care guvernul vrea ca spitalele de campanie care se ridică în prezent să trateze şi cazurile de coronavirus.

În pofida lipsei testelor, autorităţile au anunţat miercuri că au înregistrat 355 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 48 de ore, un număr relativ mare pentru actualizările zilnice ale Libanului. Ţara a raportat 5.417 cazuri de coronavirus, dintre care 68 de decese.

Testele şi tratamentele pentru COVID-19, întrerupte în principalele spitale din Beirut

 

Testele şi tratamentele pentru COVID-19 au fost oprite în majoritatea spitalelor principale din capitala libaneză Beirut, după explozia masivă din port care a ucis cel puţin 137 de persoane, relatează joi dpa.

„Unele spitale, unde se făceau teste şi tratamente pentru pacienţii cu coronavirus, precum spitalele Saint George şi Jeatawi care au fost grav afectate de explozie, au fost nevoite să-şi oprească activitatea”, a declarat Mahmoud Hassoun, medic la Spitalul Rafik Hariri.

El a subliniat că în Spitalul Rafik Hariri au loc în continuare teste pentru COVID-19 ca de obicei.

Suleiman Haroun, şeful Sindicatului Spitalelor Private, a declarat: „Explozia a întrerupt testele pentru coronavirus, deoarece majoritatea spitalelor tratează un număr mare de răniţi. Aceasta a devenit o prioritate în acest moment”, a mai spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO