Guvernul etiopian şi-a reiterat planul de eliminare a holerei până în anul 2028
Guvernul etiopian şi-a reiterat planul de eliminare a holerei până în anul 2028, transmite marţi agenţia Xinhua.
Declaraţia a fost făcută de ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, care a subliniat că mai multe focare de holeră active din 2015 până în 2021 au provocat peste 105.000 de cazuri şi mii de decese la nivel naţional, scrie Agerpres.
Eforturile de prevenire şi control a focarelor frecvente sunt „foarte dificile şi necesită costuri ridicate”, a declarat Tadesse pentru agenţia etiopiană de presă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Menţionând „demersurile ample” în curs de desfăşurare, conduse de guvernul etiopian şi partenerii săi, pentru reducerea expunerii comunităţilor la boală, Tadesse a precizat că ţara din Africa de Est vizează eliminarea holerei până în 2028, cu doi ani înaintea datei prevăzute în planul internaţional care îşi propune reducerea cazurilor de holeră cu 90% până în anul 2030 şi are ca scop final eradicarea acestei boli.
Holera afectează în mod disproporţionat ţările cele mai sărace şi mai vulnerabile, a subliniat Tadesse, adăugând că Etiopia a fost martoră în ultimii ani la mai multe focare de holeră care au cauzat „mii de morţi”.
Oficialul a amintit că guvernul etiopian a lansat oficial Planul naţional de eliminare a holerei în luna mai a acestui an. „Planul este o dovadă a angajamentului Etiopiei către o abordare multisectorială pentru reducerea cu 90% a deceselor cauzate de holeră”, a spus ea.
Etiopia se confruntă în prezent cu un focar de holeră în regiunile sud-estice ale ţării. Potrivit Oficiului ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare (OCHA), până la 14 decembrie au fost raportate aproximativ 669 de cazuri de holeră, inclusiv 24 de decese, în zonele afectate. OCHA a avertizat, de asemenea, că aproximativ 743.000 de persoane din cele opt districte afectate sunt expuse unui risc ridicat în contextul focarului de holeră.