Venezuela trece "prin cele mai grele ore" din cauza starii de sanatate a lui Hugo Chavez

Ultima actualizare: 08-03-2013 01:04
Hugo Chavez

Guvernul din Venezuela afirma ca "dusmanii" tarii i-au provocat cancerul presedintelui Hugo Chavez, expulzandu-l pe atasatul militar american de la Caracas, acuzat de conspiratie.

UPDATE 22:00 Venezuela va expulza inca un functionar al ambasadei americane suspectat de "contacte neautorizate" cu oficiali militari locali, anunta ministrul de Externe, Elias Jaua.

"Militari venezuelani au fost contactati prin telefon si in mod personal, unii de atasatul militar american David Del Monaco, altii de un alt functionar american declarat persona non grata", a spus Jaua.

UPDATE 21:30 Venezuela trece "prin cele mai grele ore" de cand presedintele Hugo Chavez a fost operat ultima data de cancer, in decembrie, a declarat vicepresedintele Nicolas Maduro.

"Aceste ore sunt cele mai grele prin care trecem de la operatia din decembrie", a spus Maduro, referindu-se la starea de sanatate a lui Chavez.

Guvernul din Venezuela afirma ca "dusmanii" tarii i-au provocat cancerul presedintelui Hugo Chavez, expulzandu-l pe atasatul militar american de la Caracas, acuzat de conspiratie. Intr-un discurs televizat, vicepresedintele Nicolas Maduro a declarat: "Vom demonstra ca boala a fost provocata de dusmanii tarii".

Guvernul de la Caracas a convocat, marti, o reuniune a liderilor politici si militari, pe fondul deteriorarii starii de sanatate a presedintelui Hugo Chavez.

Reuniunea de urgenta a inceput la ora locala 11.20 (17.50, ora Romaniei) la Palatul prezidential Miraflores din Caracas, in prezenta vicepresedintelui Nicolas Maduro, a comandantilor militari si a guvernatorilor regiunilor tarii.

"Nu avem niciun dubiu, va exista un moment in istorie in care vom putea crea o comisie stiintifica care va demonstra ca presedintele Chavez a fost atacat cu aceasta boala. (...) Dusmanii istorici ai acestei natiuni au cautat un punct vulnerabil pentru a deteriora sanatatea comandantului suprem", a spus Maduro la sfarsitul reuniunii.

De asemenea, el a anuntat expulzarea atasatului militar american de la Caracas, David Del Monaco, acuzat de "conspiratie".

"Acest functionar a avut sarcina cautarii de militari activi in Venezuela, initial pentru a primi informatii despre armata, apoi pentru a le propune proiecte destabilizatoare", a precizat Maduro.

Presedintele Hugo Chavez, spitalizat la Caracas din cauza cancerului, sufera de o agravare a problemelor respiratorii si de o noua infectie grava.

Chavez, in varsta de 58 de ani, a revenit la Caracas in urma cu doua saptamani si a fost internat imediat in spitalul militar din capitala dupa ce a fost spitalizat timp de doua luni la Havana, unde a suferit, in decembrie, o a patra interventie chirurgicala de cancer, cu care a fost diagnosticat in 2011 in regiunea pelviana.

Chavez urmeaza o cura de chimioterapie foarte puternica si tratamente complementare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO