Gestul făcut de prinţul Harry în onoarea mamei sale, Diana, în turneul din Africa

Ultima actualizare: 28-09-2019 11:01

Prinţul Harry a onorat "cu emoţie" vineri munca mamei sale, Diana, în Angola, păşind pe un drum construit pe un fost câmp de mine antipersonal unde prinţesa de Wales a mers cu puţin timp înainte de moartea ei, în 1997.

"Mama mea a mers pe un câmp de mine" care este în prezent o "stradă aglomerată" din Huambo, al doilea oraş ca mărime din Angola, a declarat ducele de Sussex în cea de-a cincea zi a vizitei sale oficiale în sudul Africii.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

"Cu emoţie merg pe urmele mamei mele" pe această stradă numită "Prinţesa Diana" în onoarea sa, a adăugat prinţul Harry, informează Agerpres.

"Există încă peste 1.000 de câmpuri de mine" antipersonal în Angola, ţară grav afectată de un lung război civil (1975-2002) şi "mă întreb, dacă ea ar fi încă în viaţă, ar mai exista această situaţie?", a mai spus Harry.

La câteva luni după vizita ei în Angola, prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină în Paris. Harry avea atunci 12 ani.

"Să păstrăm aceste arme în cărţile de istorie, o dată pentru totdeauna", a spus vineri prinţul, în vârstă de 35 de ani.

Mama sa a fost devotată trup şi suflet cauzei interzicerii minelor antipersonal. O fotografie în care prinţesa de Wales, echipată cu o vestă de protecţie şi o cască, păşea pe un câmp minat în Huambo, a devenit emblematică pentru cauza pe care ea o apăra.

Vineri dimineaţă, înainte de a merge la Huambo, Harry era îmbrăcat aproape identic ca mama sa. El a detonat o mină de la distanţă, ca parte a unei operaţiuni de deminare, în apropiere de Dirico, în sud-estul ţării.

"Minele sunt o rană deschisă a războiului", a spus el vineri într-un videoclip postat de canalul britanic ITN.

După 27 de ani de război civil, în Angola se găsesc încă îngropate peste un milion de mine antipersonal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO