Germania a înregistrat un record de infectări cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Ultima actualizare: 29-10-2020 08:51
Germania
Shutterstock

Totalul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a crescut în Germania cu 16.774, cel mai mare număr înregistrat într-o zi de la începutul epidemiei aici, a anunţat Robert Koch Institute, joi.

Totodată, India a devenit a doua ţară care a depăşit pragul de opt milioane de contaminări, potrivit The Guardian.

Totalul cazurilor în Germania este de aproximativ 487.000, potrivit datelor Johns Hopkins University, iar bilanţul deceselor asociate SARS-CoV-2 a ajuns la 10.272, transmite News.ro.

Cel mai mare număr de infecţii înregistrat până acum în Germania a fost de 14.964.

India a depășit pragul de 8 milioane de contaminări
 

India este a doua ţară din lume cea mai afectată de Covid-19, cu peste 8,04 milioane de cazuri. Joi, autorităţile au anunţat 49.881 de noi contaminări.

Ministerul Sănătăţii a raportat şi 517 decese asociate, astfel că bilanţul a ajuns la 120.527.

Statele Unite rămâne ţara cu cele mai multe cazuri, peste 8,8 milioane, iar Brazilia ocupă locul al treilea, cu mai mult de 5,4 milioane.

Franța și Spania au depășit pragul de 1 milion de contaminări
 

În Europa, Franţa şi Spania au depăşit de câteva zile pragul de 1 milion de contaminări.

Franţa, cu 1, 28 milioane de infecţii, va intra de vineri din nou în carantină, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus, iar în Spania (1,13 milioane de infecţii), unde Executivul a prelungit starea de urgenţă până în primăvara anului viitor, mai multe regiuni au instaurat carantină.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate aproximativ 44,5 milioane de cazuri de infectare şi peste 1,17 milioane de decese asociate, potrivit datelor Johns Hopkins University.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO