E GENIU la doar 9 ani, MILIONAR si tocmai a castigat 300.000 de euro in 15 minute

Ultima actualizare: 24-10-2012 03:20
Kieron Williamson

La doar 9 ani, micutul Kieron Wiliiamson din Anglia a devenit milionar intr-un mod cu totul inedit. Povestea lui a impresionat o tara intreaga.

I se spune Monet junior si a reusit sa stranga primul million de lire gratie talentului sau de pictor. Ultima sa colectie care a numarat 24 de tablouri, s-a vandut in doar 15 minute si i-a adus in cont nu mai putin de 250.00 de lire sterline.

Povestea lui este uimitoare. Dintr-un copil care nu era interesat de desen, Kieron a inceput sa picteze dintr-odata in urma cu patru ani in timpul unei calatorii pe care a facut-o impreuna cu parintii. Parintii l-au incurajat, iar talentul a vorbit de la sine.

Intre timp, Kieron a devenit o senzatie in domeniul artei, mai ales gratie faptului ca stilul sau aduce izbitor de bine cu cel al renumitului artist francez Claude Monet, potrivit specialistilor.

Primele sale tablouri au fost vandute in 2009, atunci pentru 19 picturi a primit 14.000 de lire sterline in umra unei licitatii. De atunci, colectiile sale se vand in timp record si a ajuns sa isi expuna lucrarile in Japonia, America, Canada si Germania.

Cel mai mare pret obtinut pentru o lucrare pana in prezent este de 42.500 de lire sterline. Pictura reprezenta un peisaj din portul Mevagissey din Cornwall. Inainte de a face bani de pe urma talentului sau, micutul traia cu familia intr-un apartament inchiriat in Nortfolk. Acum locuieste intr-o casa care valoreaza 150.000 de lire sterline. Toti banii castigati intra in contul companiei sale, administrata in prezent de parinti pana cand el va implini 18 ani.

"Daca il intrebi despre succesul sau financiar, el doar va ridica din umeri. Niciodata nu intreaba daca s-au vandut toate tablourile in urma unei expozitii, ci daca lucrarile sale au fost pe placul celor care au venit", a spus mama micutului.

Intrebat de ziaristi daca are vreo importanta pentru el ca deja a strans un milion de lire streline, Kieron a replicat ca nu. Mai mult, acesta a spus ca ar vrea sa mearga si in alta zone din Anglia sau in alte tari "pentru a experimenta alt spectru de lumini".

Sursa foto: kieronwilliamson.com

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO