Fotoreporter Newsweek:Ceausescu si Mubarak,"supusi" in fata aparatului foto

05-02-2011 19:32

Hosni Mubarak pare sa se agate de putere si ramine inflexibil in fata protestatarilor si a apelurilor lansate de conducatorii ocicidentali. Dar ziaristii experimentati stiu bine cit de imprevizibila este viata, chiar si pentru puternicii lumii.

 

Un cunoscut fotoreporter al revistei americane Newsweek a impartasit postului CNN cateva dintre intalnirile memorabile ale carierei sale. Printre acestea, si o sedinta foto cu Nicolae Ceausescu.

Peter Turnley a povestit ca l-a vazut pentru prima oara pe Ceausescu in 1989. A facut cu el o sedinta foto pentru coperta numarului din august al revistei Newsweek.

"A fost una dintre cele mai suprarealiste experiente din cariera mea. Timp de o ora jumate l-am sucit in toate pozitiile si mi s-a supus ca un copil. Patru luni mai tarziu, ma gasesm in biroul lui personal din Casa Poporului din Bucuresti si il vedeam mort la propriul lui televizor din biroul lui personal", isi aminteste Turnley

Si, pentru ca nici Mubarak nu i-a scapat de-a lungul carierei, fotoreporterul a povestit: "Pe cand Mubarak s-a intors sa intre in palatul prezidential, l-am strigat: 'Domnule presedinte, sunt Peter Turnley si as dori sa va fotografiez pentru Newsweek'. 'Atunci s-o facem', mi-a replicat. Mi-a pozat cu o atitudine mai degraba mandra, puternica si cumva sfidatoare. Mi se pare remarcabil ca unii dintre liderii lumii pe care i-am fotografiat, cunoscuti pentru duritatea lor, au fost atat de cooperanti in cursul unor sedinte foto. Dar ce conteaza este cum vor fi judecati de popoarele lor si de istorie".

Tags: mubarak, ceausescu,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Infecția cu SARS-COV 2 și medicația anti-coagulantă

02:55
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26