Fotograf Reuters, despre manifestanții de la Capitoliu: Voiau să îl „spânzure” pe Mike Pence

Ultima actualizare: 10-01-2021 12:18
Mike Pence
Getty

Un fotograf de la Reuters, care se afla la Capitoliu miercuri, atunci când clădirea a fost luată cu asalt de susținătorii lui Donald Trump, susține că a auzit mai mulți manifestanți care intenționau să îl „spânzure” pe vicepreședintele Mike Pence.

Acesta a povestit cum a auzit trei bărbați în vârstă, cu șepci inscripționate cu sloganul lui Trump „Make America Great Again”, care îl căutau pe Mike Pence ca să „îl spânzure de un copac”, deoarece îl consideră un trădător, scrie Reuters.

„Am auzit cel puțin trei manifestanți de la Capitoliu spunând că speră să-l găsească pe vicepreședintele Mike Pence și să-l execute spânzurându-l de un copac din Capitol Hill (Dealul Capitoliului) ca pe un trădător. Era o idee comună care se repeta. Mulți alții vorbeau doar despre cum ar trebui executat vicepreședintele”, a scris fotograful Jim Bourg pe Twitter.

Vicepreşedintele american Mike Pence afirmase cu câteva ore înainte de incidentele de la Capitoliu că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele ''constrângerilor'' Constituţiei, relatează AFP.

El şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Preşedintele Donald Trump, care refuză să acorde înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte "niciodată" înfrângerea în scrutinul din 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă.

Pence a condamnat asaltul asupra Capitoliului

 

Mike Pence a condamnat violenţele susţinătorilor preşedintelui Donald Trump care au invadat miercuri Capitoliul în încercarea de a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, în contextul în care Senatul şi-a reluat numărarea voturilor după o întârziere de mai multe ore, relatează AFP și Reuters.

Într-un discurs susţinut în deschiderea şedinţei, Pence şi-a exprimat regretul pentru această "zi sumbră" şi a condamnat "violenţele".

"Nu aţi câştigat. Violenţa nu învinge niciodată", a spus vicepreşedintele cu referire persoanele care au răspuns la apelul lui Trump de a protesta faţă pierderea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

"Chiar şi după acte de violenţă şi vandalism fără precedent în acest Capitoliu, reprezentanţii aleşi ai poporului SUA s-au reunit din nou, în aceeaşi zi, pentru a apăra Constituţia", a subliniat Pence.

Clădirea Capitoliului a fost securizată, a mai precizat Pence, cerând Senatului să îşi reia munca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO