FOTO. O femeie a fost prinsă cu peste 1.000 de cactuși prinși de corp. Ce făcea cu ei

07-02-2021 10:36


Cactusi

O femeie din Noua Zeelandă a fost condamnată la începutul săptămânii, după ce și-a legat de corp aproximativ 1.000 de cactuși și plante suculente, pe care a încercat să le introducă ilegal în țară, scrie The Guardian.

Wenqing Li, în vârstă de 38 de ani, a fost prinsă de două ori în 2019, pe Aeroportul Internațional Auckland, încercând să aducă ilegal plante și semințe din China.

Primul incident a avut loc în martie 2019, când femeia a introdus 947 de cactuși și plante suculente în ciorapi de damă și le-a legat apoi de corp. Printre acestea se numărau și opt specii de plante protejate, care valorează 10.000 de dolari neozeelandezi (7.200 de dolari americani), au anunțat miercuri autoritățile de la Auckland, într-un comunicat de presă.

Însă femeia a atras atenția unui câine de poliție din aeroport și a încercat să arunce plantele într-o toaletă. Polițiștii au găsit însă „o cantitate mare de plante” în jurul toaletelor și în coșurile de gunoi, potrivit Ministerului pentru Industrii Primare din Noua Zeelandă.

Într-un alt incident petrecut în luna iulie din același an, Li a fost prinsă cu 142 de semințe și peste 200 de ornamente de grădină ascunse în bagaje.

Femeia a pledat vinovată pentru încălcarea legile privind biosecuritatea și a fost condamnată marți de Tribunalul din Districtul Manukau la 12 luni de „supraveghere intensă” - o formă de control judiciar - și la 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO