Fostul premier italian Silvio Berlusconi, infectat cu COVID-19. În ce stare se află acesta

Ultima actualizare: 03-09-2020 09:59

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost testat pozitiv la coronavirus şi se află în prezent la izolare la domiciliu, a anunţat miercuri stafful său.

Alberto Zangrillo, medicul personal al lui Berlusconi la spitalul San Raffaele din Milano, a declarat pentru agenţia AdnKronos că fostul premier care va împlini 84 de ani la sfârşitul lunii nu prezenta simptome, dar a decis să se testeze din cauza recentei sale şederi în Sardinia, potrivit Agerpres.

Berlusconi s-a întors recent acasă dintr-o vacanţă în Sardinia, unde s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului cazurilor de COVID-19 în august, în condiţiile în care turiştii din întreaga ţară au mers pe insula mediteraneeană.

Silvio Berlusconi va continua să lucreze de la reşedinţa sa din Arcore, în apropiere de Milano, şi va continua să susţină campaniile candidaţilor Forza Italia în alegerile locale din luna septembrie, se menţionează într-un comunicat al staffului său.

Crește numărul de cazuri în Italia

 

Italia, care s-a confruntat cu unul dintre cele mai negre bilanţuri ale pandemiei din Europa cu 270.000 de cazuri confirmate şi circa 35.000 de decese, a reuşit să limiteze contagiunea după perioada de vârf înregistrată în martie şi aprilie.

Totuşi, ţara a înregistrat o creştere constantă a numărului de cazuri noi în luna august, experţii punând acest lucru pe seama adunărilor de persoane asociate cu vacanţele şi viaţa de noapte.

Politicienii din întreg spectrul politic i-au trimis mesaje de sprijin lui Berlusconi, care a fost de patru ori prim-ministru al ţării.

"Vreau să-i urez lui Silvio Berlusconi însănătoşire grabnică în numele membrilor noştri. Va lupta şi această bătălie cu forţă", a scris pe Twitter liderul Partidului Democrat Nicola Zingaretti, care a suferit şi el de COVID-19 şi s-a restabilit complet.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO