Ferma eoliana, solutia pentru energie mai ieftina si nepoluanta!


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 05:43
Data publicarii: Joi 29 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Daca aveti drum prin Marea Nordului, sa nu va mire ca veti da peste o padure de turbine uriase care rasar direct din apele marii. Au fost plasate acolo de germani si constituie prima ferma eoliana a Berlinului.

Botezata "Alpha Ventus", prima "ferma" eoliana a germanilor va produce 60 de megawati, adica energia anuala necesara pentru 50.000 de locuinte. Pare modest, dar e numai inceputul.

De fapt, Berlinul este dornic sa ajunga din urma Danemarca si Marea Britanie si evident sa le intreaca. Mai exact, Germania a aprobat deja amplasarea a aproape 1.700 de turbine in Marea Nordului si Marea Baltica.

In zonele mai calde ale Europei, pariul cu natura are la baza nu vantul, ci soarele omniprezent. Croatii, de exemplu, au demarat un program sustinut de trecere la energia solara. Panourile solare par solutia ideala pentru o tara scaldata de soarele Marii Adriatice. Iar localnicii spun ca sunt multumiti, pentru ca astfel pot sa traiasca mai bine, adica mai ieftin.

Mai ales ca autoritatile locale subventioneaza 40% din costurile trecerii la energia solara, in defavoarea celei obtinute din combustibili fosili.

Primul zbor al unui avion alimentat cu energie solara, un succes!
Bicicleta viitorului: numara caloriile si se alimenteaza cu energie solara!
Romania, te iubesc! Aflati cum puteti obtine profit din energie eoliana
VIDEO PROTVPLUS.RO