Fenomen spectaculos: gheata arde-n cer


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 23:56
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2011 11:37
Categorie: Stiri externe
Fenomen

Spectacol al naturii in Holmfirth, Marea Britanie: doua fascicule stralucitoare strapung cerul. Este vorba de cristalele de gheata din nori, care reflecta lumina de la stalpii de pe strada, exact ca niste oglinzi.

Fenomenul a durat 30 de minute si a putut fi urmarit cu ochiul liber.

Fotograful Steve Doherty, cel care a surprins imaginea, a declarat: "Am reusit sa fac trei seturi de poze pana cand cele doua fascicule de lumina au fost acoperite de nori si au disparut. Am mai asistat la asa fenomen, insa niciodata nu am reusit sa il suprind pe camera pentru ca trebuie sa prinzi momentul perfect, in locul perfect.

Fizicianul Les Cowley, fondatorul site-ului britanic de optica atmosferica Atoptics.co.uk, a declarat la randul sau ca aceste fascicule de lumina apar in general la temperaturi scazute - sub 10 grade Celsius.

"Cristalele de gheata sunt cunoscute sub numele de praf de diamante. Ele sunt extrem de rare in Marea Britanie", a mentionat Les Cowley.

Liz Bentley, doctor la Societatea Meteorolgica Regala, a declarat: "Cristalele de gheata au o forma mai regulata decat picaturile de ploaie, ceea ce provoaca o linie dreapta in reflectare."

Sursa: Daily Mail

Fenomen extrem de rar. Soarele a rasarit cu 2 zile inainte in Groenlanda
Lac luminat in Australia sau invazie extraterestra? Afla raspunsul! FOTO!
Fenomen meteo neobisnuit: ploaie cu grindina in mijlocul lunii ianuarie
VIDEO PROTVPLUS.RO