FACE OFF: S-a realizat primul transplant facial TOTAL! Vezi VIDEO!

Ultima actualizare: 11-08-2012 13:42
FACE OFF: S-a realizat primul transplant facial TO...
FACE OFF: S-a realizat primul transplant facial TO...

Chirurgii spanioli sustin ca au facut in premiera mondiala transplant total de fata. Pacientul ar fi un barbat care nu mai putea respira, inghiti sau vorbi. El a ramas mutilat dupa un accident, in urma cu cinci ani.

Operatia a fost un adevarat maraton al chirurgilor spanioli de la Spitalul Universitar Vall d'Hebron, din Barcelona. A durat 24 de ore, iar pacientul, in varsta de 30 de ani, a suportat cu bine interventia, spun medicii.

Tanarului i-au fost transplantate buzele, intreg maxilarul, dintii, pometii, nasul, cerul gurii si toata pielea de pe fata.

Potrivit The Times, barbatul s-a impuscat accidental, in 2005, astfel ca toata partea de jos a fetei i-a fost spulberata.

Singurele cicatrice care i-au ramas acum sunt ca si cum ar fi suferit doar o simpla operatie estetica de indepartare a ridurilor. Semnele interventiei se vad pe frunte si pe gat, insa chirurgii sustin ca si acestea vor deveni invizibile in timp.

Barbatul a fost operat saptamana trecuta, iar acum s-a uitat pentru prima data in oglinda si nu i-a venit sa creada ca poate fi un om normal din nou, dupa ce ultimii cinci ani din viata sa au fost un cosmar, avand fata desfigurata.

Acum trebuie sa se obisnuiasca cu noul sau chip. Acesta nu seamana nici cu cel al donatorului, un barbat mort intr-un accident de masina, si nici cu cel pe care l-a avut inainte.

Au mai existat pana acum transplanturi de fata, dar nu totale, precum acesta.

A primit o noua sansa la viata! Al doilea transplant de fata din SUA

INCREDIBIL! Dupa transplantul de fata, spune ca s-a nascut a doua oara!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO