Explozie la centrala nucleara din Flamanville, Franta. Nu exista risc nuclear

09-02-2017 12:43


lamanville

O explozie a avut loc joi, in jurul orei locale 10:10 (09:00 GMT), la centrala nucleara din Flamanville (nordul Frantei), "in afara zonei nucleare", potrivit publicatiei locale Ouest-France.fr.

"Nu exista niciun fel de risc nuclear", asigura autoritatile, insistand asupra "absentei oricarui risc nuclear", relateaza AFP.

Serviciile de securitate de la mai multe centre de urgenta din departamentul Manche au fost mobilzate la locul incidentului.
Explozia s-a produs in sala masinilor de la centrala nucleara din Flamanville (Manche).

Potrivit primelor informatii, ar putea exista raniti. Planul de interventie speciala (PPI) nu a fost declansat pentru ca nu exista niciun fel de risc nuclear, potrivit Prefecturii.

Cinci persoane "s-au intoxicat usor", dar niciuna nu este grav ranita, a precizat ulterior pentru AFP Olivier Marmion, oficial de la Prefectura. Unul dintre cele doua reactoare ale centralei nucleare a fost oprit.

Potrivit pompierilor, o explozie si un incendiu au fost semnalate in centrul centralei, in afara zonei nucleare.
Jacques Lepetit, primarul din Les Pieux, o comuna riverana Flamanville, nu s-a referit la vreo explozie, ci doar la "degajare de fum".

Vicepresedintele Comisiei locale de informare din Flamanville, care furnizeaza informatii cu privire la orice eveniment produs la centrala, s-a intalnit cu directorul acesteia dupa incident.

"Degajarea de fum este supravegheata, operatiunile sunt sub control", a spus acesta, potrivit portalului 20minutes.

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO