Estonia, una dintre cele mai afectate ţări de Covid-19, reintră de joi în carantină

Dată publicare: 09-03-2021 15:38
Dată actualizare: 09-03-2021 16:07


estonia

Estonia, una dintre cele mai afectate ţări de Covid-19 din lume, reintră de joi în carantină, cel puţin până la jumătatea lui aprilie.

Estonia urmează să reintre în carantină începând de joi, anunţă premierul eston Kaja Kallas, în contextul în care datele cu privire la circulaţia Covid-19 în această ţară baltică sunt pe cale să explodeze, iar varianta britanică s-ar afla, potrivit autorităţilor, la originea acestei intensificări, relatează Euronews.

Începând de joi, toate instituţiile şcolare, magazinele considerate neesenţiale, restaurantele, barurile şi cafenelele urmează să fie închise, transmite News.ro.

Această izolare strictă urmează să rămână în vigoare cel puţin până la jumătatea lui aprilie.

Estonia, care înregistrează peste 1.000 de contaminări cu noul coronavirus la un milion de locuitori, este în prezent una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia Covid-19.

În ultimele săptămâni, ea a evitat o reintrare în carantină şi a menţinut deschise numeroase locuri publice, prin impunerea unui protocol sanitar.

Aproape 140.000 de persoane au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin împotriva Covid-19, reprezentând aproape 10% din populația Estoniei.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO