Eroare de pilotaj, cauza care se contureaza in tragedia de la Smolensk

Ultima actualizare: 29-04-2012 05:20
Smolensk

Autoritatile poloneze au dat publicitatii transcrierea inregistrarilor de pe una dintre cutiile negre ale avionului care s-a prabusit in aprilie in Rusia, provocand moartea presedintelui si a mare parte din elita tarii.

Transcrierea pare sa elimine ipoteza ca presedintele ar fi presat echipajul sa aterizeze la Smolensk, in ciuda cetii groase.

Un posibil motiv pentru care echipajul a incercat totusi sa aterizeze acolo este ca avionul avea kerosen la limita, pentru cazul in care si-ar fi modificat traseul.

Din inregistrare reiese ca echipajul a controlat perfect avionul, pana cu scurt timp inainte de prabusire. O eroare de pilotaj pare sa se contureze drept cauza accidentului.

In ultimele 20 de secunde, si turnul de control si sistemele aparatului le cer in mod repetat pilotilor sa ia altitudine, dar acest lucru nu se intampla.

Pe de alta parte, turnul de control a comunicat cu echipajul ba in rusa, ba in engleza, desi regulile internationale cer ca orice comunicare sa se faca in engleza.

Avionul Tupolev 154 care il transporta pe presedintele Kaczynski si pe sotia sa, precum si pe alti oficiali politici si militari de rang inalt, s-a prabusit la 10 aprilie in apropiere de Smolensk, in Rusia.

Lech Kaczynski, un presedinte nonconformist! Vezi aici biografia sa!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO