Dupa ce au speriat Parisul si Roma, tiganii romani s-au mutat la Londra. Ce le reproseaza britanicii

Ultima actualizare: 22-04-2013 01:11

Cel putin zece tigani s-au instalat pe un spatiu verde din inima capitalei britanice, foarte aproape de celebrul Hyde Park.

Jurnalistii din Regatul Unit se plang ca ai nostri dorm pe iarba si isi fac nevoile in public, sub ochii turistilor cazati la hotelurile de 5 stele din zona.

Britanicii se tem chiar ca romanii isi vor face tabara acolo, asa cum s-a intamplat si anul trecut.

Romanii au acaparat o bucata din spatiul verde de pe marginea bulevardului Park Lane. In fotografiile publicate de tabloidul britanic Daily Mail ii vedem cum ziua-n amiaza mare trag un pui de somn pe iarba, ca sa fie vazuti in toata splendoarea de turistii care se plimba in autobuzele supraetajate.

Semn ca au venit pregatiti pentru o sedere indelungata, si-au adus cu ei geamantane si paturi.

Potrivit jurnalistilor britanici este vorba de un grup de aproape zece persoane, care in majoritatea timpului stau la taifas si beau ceai.

Desi au imprumutat din tabieturile gazdelor, ei nu se gandesc sa foloseasca toaletele publice si isi fac nevoile in vazul lumii. Altii au povestit ca i-au vazut band alcool, cersind si deranjandu-i pe trecatori.

Situata aproape de Marble Arch si Hyde Park, zona este una de lux, plina de hoteluri de cinci stele, cu priveliste asupra parcului cotropit de ai nostri.

Politistii ii legitimeaza, insa nu le pot face nimic, asa ca "turistii" romani isi continua netulburati treburile.

Jurnalistii britanici se tem ca in curand in zona va "rasari" o tabara de imigranti, asa cum s-a intamplat in timpul Olimpiadei de anul trecut.

Motiv in plus pentru jurnalistii din Marea Britanie sa se planga de ridicarea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari, din 2014.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO