Dramă în sport. O campioană a murit la doar 16 ani, după un accident în Alpi

16-06-2020 18:18


luce douady

O alpinistă în vârstă de doar 16 ani a încetat din viață în urma unui accident tragic. Ea a alunecat și a căzut de la o înălțime de peste 150 de metri, potrivit polițiștilor montani, citați de Euronews.

Luce Douady se afla alături de mai mulți prieteni pe un traseu dificil din Alpii francezi, în apropiere de Isere.

Potrivit primelor indicii, Douady nu și-a fixat bine echipamentul. Ea era familiarizată cu traseul, aflat într-o zonă în care accidentele sunt rare, au mai spus autoritățile, potrivit rt.com

Luce a fost campioană mondială la nivel de juniori. Ea a debutat și în concursurile de seniori, anul trecut, când a obținut locul al cincilea în Colorado.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

wouaww ! ce qui est arrivé hier me semble juste... irréel ???? c’est des étoiles dans les yeux que je prends la médaille de bronze sur ces championnats du monde de diff !????????????✨ trop contente de partager ma place avec le bro @alistair_duval ???? • place au bloc maintenant ????

A post shared by luce (@luce_douady) on

Tânăra visa la o medalie olimpică, mai ales că sportul ei favorit a fost inclus pe listă pentru ediția de anul viitor, de la Tokyo.

Fanii și-au exprimat durerea în mesajele postate pe rețelele sociale. ”La revedere, Luce”, a transmis și Federația Internațională de Alpinism.

Sursa: M.I.

VIDEO PROTVPLUS.RO