Doua italience rapite in Siria, in 2014, au fost filmate de teroristi. "Suntem in pericol, am putea fi ucise". VIDEO

02-01-2015 09:21

Italience

Teroristii din Siria au dat publicitatii o filmare in care apar doua italience, Greta Ramelli si Vanessa Marzullo, in varsta de 20 si, respectiv, 21 de ani, care au fost rapite in vara lui 2014.

Cele doua au fost rapite pe cand calatoreau in Siria, iar acum au fost filmate purtand haine islamice, doar chipul fiind vizibil, si spunand ca sunt in pericol, putand fi chiar ucise, potrivit CNN.

"Nu am nicio indoiala ca ele sunt", a comentat tatal Vanessei, Salvatore Marzullo. Filmarea ar fi fost facuta de membrii Jabhat al-Nusra, retea afiliata al-Qaeda.

Filmarea ar fi fost facuta pe 17 decembrie 2014. "Rugam guvernul italian si mediatorii sa ne aduca acasa pana de Craciun. Suntem in mare pericol si am putea fi omorate. Guvernul si mediatorii sunt responsabili de viata noastra", spune una dintre tinere, in filmare.

Serviciile de informatii italiene considera ca imaginile sunt autentice. "Aceste femei striga dupa ajutor. Situatia lor este grava", a spus Laura Boldrini, purtatorul de cuvant al Camerei Deputatilor italieni.

Surse din serviciile de informatii italiene au afirmat ca "autoritatile sunt intr-o situatie delicata, care necesita discretie maxima".

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO