Trump şi Kim Jong-un au ajuns în Singapore. Liderul nord-coreean, flancat din nou de gărzi. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, au ajuns la Singapore cu două zile înainte de întâlnirea pe care o aşteaptă o lume întreagă.

Summitul de marţi dimineaţa va intra în istorie. Este prima oară când un lider nord-coreean se întâlneşte cu un preşedinte american în funcţie. Cei doi vor încerca să negocieze obţinerea unui acord privind denuclearizarea Coreei de Nord în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un, a ajuns primul la Singapore, la bordul unui avion al companiei Air China. Apoi convoiul, urmărit de sute de localnici curioşi a plecat către hotelul St Regis. Limuzina neagră cu steagul nord-coreean, în care se afla Kim, a fost filmată non-stop de doi cameramani din delegaţie.

3.000 de jurnalişti veniţi din întreaga lume îi urmăresc fiecare mişcare, aşa că delegaţia nord coreeană şi-a luat toate precauţiile. La hotel, bodiguarzii lui Kim, împreună cu zeci de poliţişti şi angajaţi au făcut un scut uman în jurul intrării, blocând orice tentativă de a suprinde imagini cu sosirea lui.

În urma lui Kim a venit o delegaţie din care nu lipseşte sora lui mai mică, Kim Yo Jong. Imediat după sosire, liderul de la Phenian a avut şi o primă întâlnire, cu premierul singaporez.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Câteva ore mai târziu, a ajuns şi Donald Trump, venit direct de la summitul G7 din Canada. 

La plecare, Trump îşi declară intenţiile, mărturisind că are în faţă "o ocazie unică".

”Cred că, cel puţin, vom avea o relaţie, vom începe un dialog. Cred că îmi voi da seama foarte repede dacă se va întâmpla ceva bun sau nu."

Preşedintele s-a cazat la hotelul Shangri La, şi el devenit în aceste zile teatrul unor operaţiuni de securitate extraordinare. De altfel, summitul dintre preşedintele SUA şi liderul nord-coreean va costa în jur de 15 milioane dolari, după cum a anunţat premierul din Singapore. Jumătate dintre bani sunt cheltuiţi doar pe măsurile de securitate.

Trump şi Kim se vor întâlni la hotelul Capella, de pe insula Sentosa, cuvânt care înseamnă "pace şi linişte". Locul a fost ales strategic. Faptul că este înconjurat de apă îi ajută pe organizatori să ţină departe potenţiali indivizi indezirabili.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Trump spune l-ar invita pe Kim Jong-un în SUA, dacă summitul din Singapore decurge bine
Trump spune l-ar invita pe Kim Jong-un în SUA, dacă summitul din Singapore decurge bine

Donald Trump a declarat joi că l-ar invita ”cu siguranţă” pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în vizită în Statele Unite, în cazul în care negocierile din timpul summitului, pe 12 iunie, în Singapore, decurg bine, relatează The Associated Press.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.