Trump amenință din nou Turcia: "Le voi distruge economia"

Ultima actualizare: 09-10-2019 23:52
donald trump
Profimedia

Președintele Donald Trump a declarat, miercuri, răspunzând unui jurnalist, că va distruge economia Turciei dacă ofensiva dictată de Recep Erdogan în nordul Siriei va duce la dispariția populației kurde.

Întrebat de un jurnalist dacă este îngrijorat că Erdogan va încerca "să-i șteargă de pe fața Pămânutului pe kurzi", Trump a răspuns: "Voi distruge eu economia lui dacă asta se va întâmpla. Am mai făcut-o o dată ... sper că va acționa rațional".

 

 

 

Trump a anunțat că SUA nu susțin operațiunea "Izvorul Păcii"

 

Președintele american Donald Trump a criticat miercuri operațiunea militară lansată de Turcia în nordul Siriei, menționând că este o „idee rea” pe care nu o susține.

De asemenea, președintele a avertizat că Ankara poartă acum responsabilitatea pentru toţi luptătorii Statului Islamic din acea zonă, transmit Reuters şi AFP, relatează Agerpres.

„În această dimineaţă, Turcia, membră a NATO, a invadat Siria. Statele Unite nu susţin acest atac şi i-au indicat în mod clar Turciei că această operaţiune este o idee rea”, a menţionat Donald Trump într-un scurt comunicat.

Turcia a lansat o operaţiune militară împotriva milițiilor kurde din Siria. Aviația de luptă a bombardat părți din nord-estul țării, la câteva zile după ce Donald Trump anunța în mod surprinzător retragerea trupelor americane din regiune.

Președintele turc, Recep Erdogan, a spus că operațiunea, denumită ″Izvorul păcii″⁣, are ca scop crearea unei zone de siguranță, curățată de milițiile kurzilor, pe care regimul de la Ankara le consideră teroriste.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO