Reacția lui Trump privind imaginile cu liceenii care au ironizat un militant amerindian


Ultimul update: Marti 22 Ianuarie 2019 11:35
Data publicarii: Marti 22 Ianuarie 2019 11:14
Categorie: Stiri externe
donald trump

Elevii unui liceu catolic din SUA acuzaţi că au vrut să-l ridiculizeze pe un militant al cauzei amerindiene "au fost trataţi de o manieră injustă", a susţinut luni preşedintele Donald Trump, informează marţi AFP.

Trump a reacţionat astfel la o polemică pe marginea unor imagini video filmate la Washington sâmbătă, în care liceeni albi făceau glume dispreţuitoare la adresa amerindienilor. Unii dintre aceşti liceeni purtau celebra şapcă roşie din campania prezidenţială a lui Donald Trump, "Make America Great Again".

"Se pare că Nick Sandman şi elevii catolici de la Covington au fost trataţi într-un mod injust, cu judecăţi de ură care s-au dovedit false - defăimaţi de mass-media", a scris preşedintele Trump pe contul său de Twitter.

Ca de multe ori, postarea sa pe Twitter pare să reia un argument al postului de televiziune Fox News, care s-a lansat în apărarea acestor liceeni, dorind să demonstreze că prezentarea imaginilor de alte mass-media era părtinitoare.

Incidentul a avut loc pe scările Lincoln Memorial, monument ce îl glorifică pe fostul preşedinte Abraham Lincoln, unii manifestând împotriva avortului, alţii pentru dreptul băştinaşilor.

Dioceza catolică din Kentucky, statul de unde provin liceenii, a condamnat sâmbătă atitudinea lor, calificând-o ca fiind "contrară învăţămintelor Bisericii cu privire la demnitate şi respect faţă de fiinţa umană".

Nathan Phillips, militant amerindian şi fost combatant în Vietnam ce cântă imnul unei mişcări politice autohtone în această înregistrare video, a afirmat într-o altă înregistrare că i-a auzit pe liceeni cântând "Să se construiască acest zid! Să se construiască acest zid!", cu referire la zidul pe care Donald Trump vrea să-l înalţe la frontiera dintre SUA şi Mexic.

O parlamentară amerindiană din Camera Reprezentanţilor, Deb Haaland, a apreciat că incidentul reflectă o amplificare a intoleranţei rasiale în timpul preşedinţiei lui Trump.

Sursa: Agerpres

Adevărul despre clipul care a înfuriat SUA:”Cum să fie pace când e un nebun la Casa Albă?”
Filmarea care a revoltat America. Gestul unor elevi, suporteri ai lui Donald Trump
Filmarea care a revoltat America. Gestul unor elevi, suporteri ai lui Donald Trump
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16