Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri seară că va ridica toate sancțiunile impuse Turciei.

„L-am instruit pe secretarul Trezoreriei să ridice toate sancțiunile impuse în data de 14 octombrie ca răspuns la ofensiva Turciei împotriva kurzilor”, a declarat Donald Trump în cadrul unei conferințe la Casa Albă, conform CNN.

„Sancțiunile vor fi ridicate, în afara cazului în care se întâmplă ceva cu care nu suntem fericiți”, a adăugat președintele american.

Turcia a anunțat mai devreme că va opri operațiunea din Siria, după ce a încheiat un acord cu Rusia.

Donald Trump l-a lăudat pe președintele turc Recep Erdogan

Donald Trump a spus despre omologul său turc că este „un om care își iubește țara” și i-a mulțumit că a lucrat la acordul pentru rezolvarea situației din Siria.

„Vreau să le mulțumesc tuturor persoanelor din echipa americană care a ajutat la obținerea acordului de încetare a focului din Siria, care a salvat multe vieți. Alături de președintele Erdogan al Turciei, un om pe care am ajuns să îl cunosc foarte bine și un om care își iubește țara”, a declarat Donald Trump.

„În mintea sa, face lucrul corect pentru țara sa”, a adăugat Trump.

Președintele american a anunțat că ar putea avea în curând o întâlnire cu liderul turc.

Un „număr mic” de militari americani vor rămâne în Siria

Donald Trump a anunțat că „un număr mic” de militari americani vor rămâne în Siria pentru a proteja petrolul din regiune.

„Trebuie să protejăm petrolul, așadar un număr mic de militari americani vor rămâne în zona unde avem petrol”, a spus Trump.

Președintele american a transmis că Statele Unite „se retrag” din regiunea siriană după aproape zece ani.

„Să lăsăm pe altcineva să lupte pe nisipul acesta pătat cu sânge”, a spus Trump.

„Trebuia să fim aici pentru 30 de zile. Asta acum zece ani. Venim aici pentru 30 de zile și plecăm. Trebuia să fie o lovitură rapidă, apoi să plecăm, a fost o lovitură rapidă, doar că au stat zece ani”, a adăugat președintele.