Donald Trump a făcut-o „obraznică” pe Meghan Markle, înaintea vizitei la Londra

Ultima actualizare: 03-06-2019 15:10

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, însoțit de prima doamnă a Americii, a sosit luni dimineață la Londra, pentru o vizită de stat de trei zile, care începe cu un prânz oferit de Regina Elisabeta a II-a.

Luni seară, tot la Palatul Buckingham va fi banchetul de stat. Dincolo de ceremonii festive sunt așteptate și proteste în capitală și în alte orașe importante din Anglia.

Air Force One a aterizat la aeroportul Stansted din apropierea capitalei. Apoi, preşedintele american şi prima doamnă au ajuns cu elicopterul prezidenţial Marine One la reşedinţa ambasadorului american din Londra.

Donald şi Melania Trump vor fi întâmpinaţi la Palatul Buckingham de regină, dar şi de moştenitorul tronului, prinţul de Walles, şi soţia acestuia, ducesa de Cornwall.

Salve de tun în semn de salut vor fi trase de la Turnul Londrei şi Green Park, iar suverana britanică le va oferi înalţilor oaspeţi un prânz privat, urmând ca, în cursul serii, să aibă loc banchetul oficial.

Vizita oficială a lui Trump, însoțită de controverse

Dincolo de fastul acestei primiri, vizita liderului american nu este lipsită de controverse. Sunt anunţate proteste. Iar balonul gonflabil, înalt de şase metri, care îl caricaturizeză pe Trump în chip de bebeluş, folosit şi la prima sa vizită, anul trecut, va fi iarăşi elementul de recuzită principal al manifestaţiilor de protest.

De departe, însă, cel mai vocal adversar este primarul Londrei, musulmanul Sadiq Khan.

Sadiq Khan, primarul Londrei: Nu cred că ar trebui să punem covorul roşu. Nu cred că asta ar trebui să fie o vizită de stat. Mai avem şi alţi aliaţi care vin pentru comemorările debarcării în Normandia şi ei nu au parte de o vizită de stat sau de un banchet care costă milioane de lire sterline. Câteva dintre lucrurile pe care Trump le-a spus în ultimii 2-3 ani, londonezii le găsesc aberante şi jignitoare.”

Înaintea vizitei, Trump a declarat pentru publicaţia The Sun că îl susţine pe Boris Johnson să devină noul lider al partidului Conservator şi premier al Marii Britanii, după demisia actualului şef al guvernului, Theresa May.

De asemenea, Trump crede că liderul partidului Brexit, Nigel Farage, ar trebui implicat în negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Donald Trump: „S-ar putea să mă întâlnesc cu el. Este un prieten de-al meu. Am o relație foarte bună cu Nigel Farage.”

Ce a spus despre Meghan Markle

 

Acelaşi tabloid britanic, The Sun, îl citează pe Trump că ar fi numit-o pe Meghan Markle, cea mai nouă membră a familiei regale britanice - „obraznică", după ce fosta actriţă a spus despre preşedintele american că este „un misogin politic, care caută dezbinarea".

Reporter: „Vă veți cere scuze familiei regale sau veți face clarificări în privința comentariilor despre Meghan Markle?”
Trump: „Nu. Nu am făcut niciun comentariu rău.”

Donald Trump este al treilea preşedinte american invitat într-o vizită oficială de stat de către Regina Elisabeta, după George W. Bush în 2003 și Barack Obama în 2011.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO