Donald Trump a dezmintit ca echipa sa se formeaza intr-un mod "haotic". Ce mesaj i-a transmis dreptei israeliene

donald trump

Presedintele ales al Statelor Unite Donald Trump a dezmintit, intr-o serie de tweet-uri marti seara si miercuri, ca negocierile pentru componenta viitoarei sale administratii sunt haotice.

El a anuntat ca a vorbit cu mai multi lideri straini, relateaza AFP.

"Selectarea cabinetului meu si a altor posturi, foarte organizata. Sunt singurul care cunoaste finalistii!", a postat pe Twitter marti seara noul presedinte, dupa ce a scapat din turnul sau din New York pentru o cina cu familia sa.

Criticand New York Times, care a vorbit despre o tranzitie "haotica", presedintele populist a scris miercuri ca articolul din acest ziar despre "tranzitie este in intregime fals. Aceasta are loc intr-adevar fara probleme".

Citește și
obama
Obama, discurs de adio adresat Europei: "Nu putea exista o diferenta mai mare intre viitorul presedinte american si mine"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Miliardarul, novice in politica, a indicat de asemenea ca "a primit apeluri telefonice de la mai multi lideri straini... in ciuda a ceea ce afirma New York Times", citand Rusia, Marea Britanie, China, Arabia Saudita, Japonia, Australia, Noua Zeelanda.

Intr-un articol publicat miercuri, New York Times anunta dificultati pe care le-ar avea liderii mondiali pentru a-l prinde la telefon pe presedintele ales.

Donald Trump estimeaza de asemenea in aceasta serie de tweet-uri ca prestigiosul cotidian american, principala tinta a criticilor sale in timpul campaniei si dupa alegeri, "este atat de contrariat incat are un aer idiot in ceea ce ma priveste"

 

Donald Trump a cerut dreptei israeliene sa-si tempereze euforia pentru victoria acestuia in scrutinul prezidential

Echipa presedintelui ales al SUA, Donald Trump, a cerut dreptei israeliene sa-si tempereze bucuria pentru victoria acestuia in scrutinul prezidential, a declarat ministrul israelian al apararii, Avigdor Lieberman, citat miercuri de presa israeliana, transmite AFP.

Dreapta israeliana vede in venirea lui Trump la Casa Alba o sansa de a relua sau de a accelera colonizarea teritoriilor palestiniene sau chiar sfarsitul ideii unui stat palestinian independent.

Dar, potrivit lui Lieberman, din partea echipei lui Trump au parvenit mesaje prin care presedintele ales al SUA ii indeamna pe politicienii israelieni sa-si stapaneasca entuziasmul post-electoral, lucru confirmat si de un alt oficial israelian, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Conform presei israeliene, ministrul Lieberman sustine incheierea unui acord cu Trump, care sa prevada oprirea constructiilor in coloniile cele mai izolate din Cisiordania ocupata, dar intensificarea in schimb a celor din marile asezari.

Insa propunerea nu pare sa fi fost bine primita de guvernul din care face parte, dupa cum a sugerat Tzipi Hotovely, adjuncta a ministrului de externe. 'Declaratiile ministrului apararii afecteaza interesele israeliene si pentru guvern sunt inacceptabile', a declarat aceasta la postul public de radio.

Colonizarea in teritoriile ocupate a fost o sursa de tensiuni intre Israel si Administratia Obama, pe care dreapta israeliana a acuzat-o ca este responsabila pentru incetinirea extinderii asezarilor evreiesti, iar acum, odata cu alegerea lui Trump, spera ca Washingtonul isi va schimba abordarea la acest capitol.

Tot miercuri, legislativul israelian a aprobat in prima lectura un controversat proiect de lege pentru legalizarea locuintelor construite de colonistii evrei pe terenurile private israeliene din Cisiordania ocupata.

 

Donald Trump a acceptat sa-l intalneasca pe purtatorul de cuvant al ONU, Ban Ki-moon

Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a acceptat sa-l intalneasca pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a indicat miercuri purtatorul de cuvant al ONU, Stephane Dujarric, transmite AFP.

"Ei au acceptat sa se intalneasca", a declarat acesta pentru AFP, precizand totodata ca nicio data nu a fost inca fixata.

Intr-un interviu acordat AFP vineri, Ban anuntase ca dorea sa-l intalneasca pe Trump inainte ca mandatul actualului secretar general sa se incheie, in decembrie.

Cei doi au avut o convorbire telefonica vineri dupa-amiaza, in urma careia au convenit sa ramana in contact, potrivit unui comunicat al ONU.

Ban indicase, pentru AFP, ca el va pleda pe langa Trump pentru ca America sa continue "sa munceasca pentru binele umanitatii" si sa coopereze cu ONU, in ciuda declaratiilor critice la adresa organizatiei facute de Trump.

In cursul campaniei prezidentiale, Donald Trump a amenintat cu reducerea contributiei americane la ONU si a promis sa revina asupra acordului de la Paris privind lupta contra incalzirii globale, semnat de 195 de tari si ratificat de Washington.

Acest dosar a fost una dintre prioritatile lui Ban pe perioada celor zece ani ai sai in fruntea ONU.

Declaratiile lui Trump au suscitat neliniste printre diplomatii ONU, dar Ban a minimalizat importanta lor, apreciind ca, odata ajuns in functie, Trump se va delimita de "retorica sa de campanie".

In deschiderea conferintei climatice de la Marrakech (Maroc), marti, Ban si-a exprimat "speranta" ca Donald Trump "sa inteleaga urgenta" actiunii impotriva incalzirii globale

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
​Asociația
​Asociația "București fără ei" a lansat concursul "Cel mai mare șobolan"

Asociația "București fără ei" a lansat concursul "Cel mai mare șobolan"

Obama, discurs de adio adresat Europei:
Obama, discurs de adio adresat Europei: "Nu putea exista o diferenta mai mare intre viitorul presedinte american si mine"

 Presedintele in exercitiu al SUA, Barack Obama, si-a reiterat joi asigurarile catre aliatii sai europeni, in contextul temerilor ca succesorul sau, populistul de dreapta Donald Trump, reprezinta o amenintare la adresa democratiei, transmite DPA.

Videochatul, afacere de 100 de milioane de euro in Romania. Cum sunt platite modelele
Videochatul, afacere de 100 de milioane de euro in Romania. Cum sunt platite modelele

Videochatul, afacere de 100 de milioane de euro in Romania. Cum sunt platite modelele

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).