Doi tineri au fost arestati in Maroc pentru ca s-au sarutat in postul Ramadanului. Ce au patit doua persoane care au baut apa

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48
ramadan maroc

Politia marocana a arestat un cuplu in orasul Marrakech (sudul tarii) pentru ca s-a sarutat in timpul orelor de post ale Ramadanului, au informat joi surse ale Asociatiei pentru drepturile omului din Maroc citate de EFE.

Reprezentantul AMDH, Omar Arbib, a explicat ca barbatul si femeia au fost surprinsi de o patrula a politiei sarutandu-se in spatele unei cladiri la Gueliz, unul din cartierele instarite ale orasului, scrie Agerpres.

In aceeasi zi, alte doua persoane au fost arestate si eliberate conditionat pentru ca au baut apa in timpul orelor de post in orasul Zagora din sudul tarii.

In Maroc, articolul 222 al Codului Penal pedepseste cu intre 1 si 6 luni de inchisoare "orice persoana de cult musulman care incalca ostentativ postul intr-un loc public in timpul Ramadanului".

In timpul Ramadanului, unul dintre cei cinci stalpi ai Islamului, este interzis tuturor musulmanilor sa bea, sa manance, sa fumeze si sa intretina relatii sexuale intreaga zi pana la apusul soarelui.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO