Doi episcopi ortodocsi au fost rapiti in nordul Siriei, unde luau parte la o campanie umanitara

Ultima actualizare: 26-04-2013 06:59
episcopi ortodocsi rapiti in Siria

Un grup armat a rapit luni doi episcopi ai bisericilor ortodoxe siriene si grecesti intr-un sat din provincia Alep, in nordul Siriei, a anuntat agentia de presa oficiala siriana SANA, citata de AFP.

"Un grup terorist armat i-a rapit pe episcopul Yohanna Ibrahim, seful Bisericii Ortodoxe Siriene (la Alep) si pe episcopul Boulos Yaziji, seful Bisericii Ortodoxe Grecesti (la Alep), in timp ce participau la operatiuni umanitare in satul Kafr Dael, in provincia Alep", anunta SANA.

"Teroristii au interceptat masina episcopilor in satul Kafr Dael, l-au obligat pe sofer sa iasa si i-au rapit pe episcopi", conform agentiei oficiale de presa.

Surse din cadrul diocezei ortodoxe grecesti la Alep, contactate de AFP, au refuzat sa comenteze.

Crestini ce locuiesc in Alep, care au solicitat protectia anonimatului, au confirmat rapirea. Soferul celor doi prelati a fost ucis, au precizat ei.

Crestinii, care constituie in jur de 5% din populatia siriana, sunt foarte vulnerabili, in contextul anarhiei favorizate de conflictul sangeros aflat in desfasurare de la inceputul lui 2011, subliniaza organizatiile de aparare a drepturilor omului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO