Declarația șocantă făcută de un jurnalist italian. Ce i-a cerut lui Salvini

07-09-2019 12:56

Matteo Salvini

Un jurnalist de la postul public de radio Rai l-a invitat pe Matteo Salvini, liderul formaţiunii Liga, să se sinucidă, ceea ce a provocat un val de solidaritate în favoarea politicianului de extremă dreaptă şi a dus la deschiderea unei anchete.

Evocând decizia lui Salvini de la începutul lui august, care a dus la căderea guvernului pe care Liga îl formase cu Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), Fabio Sanfilippo, de la postul Radio1, i-a adresat un mesaj pe Facebook.

"Vei pierde între 20% şi 25% din intenţiile de vot, ştii asta? Şi ce vei face? Nu ai un loc de muncă, nu ştii să faci nimic, nu ai un mandat de deputat european, ai pierdut postul de ministru. Este adevărat că eşti în Parlament (Salvini este senator - nota AFP), dar cu stilul de viaţă cu care erai obişnuit, în şase luni te împuşti, duşmanul meu", a scris Sanfilippo pe pagina sa de Facebook, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului La Repubblica, mesajul fiind şters între timp.

RAI a anunţat deschiderea unei anchete în timp ce principalul adversar politic al lui Salvini, Partidul Democrat (PD, centru-stânga), care a luat locul Ligii în coaliţia de guvernământ, şi-a exprimat susţinerea faţă de politicianul de extremă dreapta.

"Aceste atacuri împotriva lui Salvini sunt grave şi inacceptabile", a reacţionat deputatul PD Michele Anzaldi.

Matteo Renzi, fost şef al guvernului italian de stânga, a apreciat că "ar fi trebuit respectate o limită a decenţei şi a respectului uman de către acest jurnalist al Rai" şi că unei persoane "plătite din banii contribuabililor italieni care vorbeşte despre sinuciderea unui adversar ar trebui să-i fie ruşine".

Salvini însuşi a reacţionat tot pe Facebook la postarea lui Sanfilippo. "Acest redactor de la Rai mă invită să mă sinucid şi se ia de familia mea (...) Jurnalist în serviciul public, plătit din banii italienilor, cum îşi permite? Aceştia sunt culţii, democraţii, 'intelectualii': se iau de o fetiţă de 6 ani... Nu-l urăsc, îmi provoacă milă, îi trimit o îmbrăţişare plină de compasiune", a scris Salvini pe Facebook, potrivit unui articol online al publicaţiei Il Messaggero.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26