Cutremur puternic în Filipine. Șase morți, zeci de răniți și pagube materiale majore. VIDEO

Ultima actualizare: 29-10-2019 13:56

Cel puțin șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,6, produs marți în Insula Mindanao din sudul arhipelagului Filipine, au anunțat autoritățile locale.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani şi un elev de 15 ani au murit după ce au fost loviţi de bucăţi de moloz, au declarat reprezentanţii departamentului pentru intervenţii de urgenţă.

Printre victime se numără un adolescent strivit de un zid care s-a prăbuşit peste el în timp ce fugea dintr-o şcoală împreună cu ceilalţi elevi

Locuitorii înspăimântaţi s-au grăbit să iasă în stradă după cutremurul de la ora locală 09:04 dimineaţă (01.04 GMT), care a făcut clădirile să tremure, relatează Agerpres.

Epicentrul seismului s-a aflat în acelaşi sector ca al unui seism cu magnitudinea 6,4 care s-a soldat cu şapte morţi în urmă cu nici două săptămâni, potrivit USGS, care a precizat că nu există un risc de tsunami.

Seismul cu magnitudinea 6,4 de pe 16 octombrie s-a soldat cu şapte morţi şi 215 răniţi, având epicentrul la sud-vest de Makilala, în provincia vecină Cotobato de Nord.

Iniţial USGS a anunţat o magnitudine de 6,8 a seismului de marţi, în timp ce Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie l-a evaluat la 6,4.

Primarul din Tulunan, Reuel Limbungan, a spus că a cerut ca orele de curs şi activităţile profesionale să fie suspendate în cursul zilei pentru a le permite inginerilor să verifice clădirile.

„Toţi pacienţii din spitale ar trebui de asemenea să fie mutaţi în exterior pentru moment”, a declarat el pentru postul de radio DZMM din Manila.

„Sala noastră pentru reuniuni muncipale a fost distrusă”, a mai spus primarul localităţii din apropierea epicentrului.

„Primim informaţii privind faptul că există persoane care au fost rănite, dar ele trebuie să fie confirmate”, a mai spus Reuel Limbungan.

Filipine se află pe „centura de foc” a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvent cutremure de pământ şi o importantă activitate vulcanică.

Seismul cu cel mai grav bilanţ din arhipelag a avut loc în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8.000, potrivit unor estimări.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO