Cutremur de 6,8 pe Richter, în Bolivia. Seismul s-a resimțit până în Brazilia

Dată publicare: 02-04-2018 20:39
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Cutremur Bolivia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe Richter a avut loc, luni, în Bolivia. Seismul nu a provocat pagube materiale sau victime, însă s-a resimțit chiar și în Brazilia.

În Bolivia, seismul a clătinat clădirile înalte, fără să fie raportate însă pagube materiale sau răniri la două ore după producerea acestuia, informează Reuters, citat de Agerpres.

Observatorul din Bolivia a stabilit magnitudinea seismului la 6,6, în timp ce Institutul Geologic American (USGS) a estimat o magnitudine de 6,8. Seismul, cu epicentrul la o adâncime de 346 de mile (557 de kilometri), s-a produs la o distanţă de 186 mile (300 km) sud-est de Sucre, un oraş din zona muntoasă de sud a Boliviei.

Unda seismică a fost resimţită până în Brazilia, în clădirile înalte din oraşele Sao Paulo şi Brasilia, provocând panică în această ţară unde cutremurele nu sunt frecvente.

Posturile de televiziune au arătat imagini cu angajaţi care părăseau clădirile de birouri de pe Avenida Paulista, un bulevard central din Sao Paulo, aflat la 2.000 de kilometri de epicentrul seismului.

În Brasilia, postul local de televiziune GloboNews a prezentat zeci de oameni evacuând clădirile din cartierul comercial al oraşului din regiunea de sud, unii stând în ploaie adăpostiţi sub umbrele.

Iniţial, USGS a estimat magnitudinea seismului la 6,9 şi adâncimea la care s-a produs, la 344 de mile (553 de kilometri). Datele au fost revizuite ulterior.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO