Cutremur cu magnitudinea 7,9, produs sambata in Papua Noua Guinee. Alerta de tsunami a fost ridicata


Ultimul update: Marti 20 Decembrie 2016 01:03
Data publicarii: Sambata 17 Decembrie 2016 13:29
Categorie: Stiri externe
cutremur Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea 7,9 s-a produs sambata la 157 km est de Rabaul, Papua Noua Guinee, informeaza Reuters si AFP, citand Institutul de geofizica american.

UPDATE 16:30 Autoritatile au anulat alerta de tsunami emisa anterior.

UPDATE 15:00 Cu circa 30 de minute in urma instituirea alertei de tsunami a fost anuntata si de apararea civila din Noua Zeelanda.

"Continuam sa evaluam situatia... In acest stadiu ii sfatuim pe neozeelandezi sa nu mearga pe plaje, sa nu intre in apa si sa asculte radioul si posturile tv", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului apararii civile si pentru gestionarea situatiilor de urgenta.

"In acest stadiu, alerta este valabila pentru intreg teritoriul tarii", a precizat el.
"Locuitorii din regiune traiesc in mare parte in locuinte sensibile la seisme. Este posibil sa existe raniti si pagube", a explicat USGS intr-un buletin de alerta.
 

UPDATE: Seismul, a carui magnitudine a fost revizuita la 7,9 de Institutul de geofizica american, s-a produs la ora 10.51 GMT. Intensitatea seismului a fost estimata la 7,8 de centrul specializat din China, potrivit Xinhua. Cutremurul s-a produs in regiunea Noua Irlanda din Papua Noua Guinee, la adancimea de 73 km.

Centrul de alerta pentru tsunami din Pacific (PTWC) a anuntat ca tarmurile Papua Noua Guinee ar putea fi lovite de valuri de trei metri dupa puternicul seism. PTWC a mai precizat ca valuri tsunami sunt posibile in urmatoarele trei ore si pe coastele Indoneziei, Insulelor Solomon sau Vanuatu.

Cu putin timp in urma instituirea alertei de tsunami a fost anuntata si de apararea civila din Noua Zeelanda.

Un cutremur cu magnitudinea 8 s-a produs sambata la 157 km est de Rabaul, Papua Noua Guinee, informeaza Reuters si AFP, citand Institutul de geofizica american.

Potrivit AFP, care citeaza Centrul de alerta din Oceanul Pacific, seismul a fost urmat de instituirea unei alerte de tsnumai.

 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO