Cuplul afgan renegat de societate, după ce și-a botezat copilul Donald Trump

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Mama afgana
iStock

O familie care trăiește în centrul Afganistanului susține că decizia de a-și numi copilul Donald Trump, ca pe președintele Statelor Unite, le-a distrus viața, din cauza reacțiilor negative ale comunității în care trăiesc.

Copilul în vârstă de 18 luni s-a născut când omul de afaceri miliardar era în perioada campaniei prezidențiale americane. Părinții copilului, Jamila și Sayed Assadullah, îl admiră pe liderul american pentru cariera de succes și, numindu-și copilul după el, în speranța că-i va călca lui Trump pe urme, scrie Evening Standard.

Cu toate acestea, decizia de a-i pune un nume american unui copil dintr-o comunitate afgană a fost una neinspirată, pentru că încalcă tradițiile comunității.

Sayed Assdullah a declarat, pentru New York Times, că tatăl său a fost furios când a aflat că băiatul nu va purta numele spu, așa cum este tradiția.

„Mi-a spus: „Cum poți alege pentru fiul tău numele unui necredincios?” Tatăl meu e un om furios. Mi-a zis că nu poate accepta să îmi numesc fiul Donald Trump, așa că am părăsit casa natală și m-am mutat la Kabul”, a spus el.

Nici autoritățile n-au văzut cu ochi buni această decizie. Potrivit bărbatului, familia a fost amenințată și tratată dur din cauza acestei decizii. Ei nu și-ar fi dorit ca numele copilului să ajungă în atenția publicului, dar că certificatul de naștere a apărut pe rețelele de socializare.

„Donald Trump are multe calități speciale. Este foarte serios, capabil, un bun politician și un bun scriitor”, a mai spus el.

Jamila și Sayed Assdullah au devenit fanii președintelui american după ce l-au văzut la televizor. Mai mult, Sayed Assdullah spune că a și citit lista cu cărți studiate de Trump în timpul studiilor universitare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO