Cum arată inelul de 14 milioane de dolari. Are o singură piatră preţioasă

Ultima actualizare: 12-11-2019 14:17

Este cel mai important moment al anului pentru colecționarii și cunoscătorii de bijuterii. Cele mai mari case de licitații din lume, Christie's și Sotheby's, au scos la vânzare bijuterii rare cu diamante, smaralde, rubine și safire.

Doar un inel cu un diamant albastru, de 7 carate, ar putea fi adjudect cu 14 milioane de dolari!

Bijuterii nobile şi magnifice. Aşa a denumit Christie's colecţia de nestemate în care un diamant tăiat în formă de pară impresionează mai ales prin dimensiuni 78.29 carate. 

Directorul casei de licitaţii: "Poate fi prelucrat și mai mult astfel încât să fie eliminată absolut orice imperfecțiune în interior. Prețul estimat este între 1,8 și 2,8 milioane de franci elvețieni. Piața pentru diamante albe nu este chiar în expansiune, însă când ai pietre prețioase atât de mari, ca aceasta, cred că există încă cerere din partea colecționarilor și cunoscătorilor."

Cea mai lăudata bijuterie din colecţia Sotheby's a sezonului este acest inel cu un splendid diamant albastru.

De asemenea pot fi achiziţionate și bijuterii unicat istorice, mai ales din prima jumătate a secolului trecut, printre care piese din perioada Art Deco, de la Cartier, ori purtând marca marelui bijutier american Harry Winston.

Vedeta colecţiei scoasă la licitaţie de Casa Christie's, este un inel cu diamant de la alt bijutier faimos, Shlomo Moussaieff, de origine israeliană.

 Directorul casei de licitaţii: "Priviți acest minunat diamant de un albastru intens pe care îl avem aici. Este o nestemată de patru carate, de formă rectangulară, o tăietură splendidă, o culoare minunată, și, puteți vedea, de o limpezime absolută."

Un colecționar privat s-a decis să-l vândă și se așteaptă la 10, poate chiar 14 milioane de dolari.

Oferta sezonului, de la cele două case de licitaţii, include şi safire din Caşmir, rubine birmaneze, smaralde din Columbia, dar şi o "bentiţă" cu diamante, asemnatoare cu o tiară, de la Cartier, care poate fi ajustată. Dacă v-o doriţi, probabil că o jumătate de milion de dolari ar fi de ajuns.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO