Controverse puternice și ironii la Vatican. Scena Nașterii Domnului comparată cu ”Darth Vader”

16-12-2020 11:34


Piața Sfântul Petru de la Vatican a găzduit de-a lungul anilor mai multe reprezentări mai puțin convenționale ale Nașterii Domnului însă cea de anul acesta arată de parcă a aterizat din spațiu, relatează Reuters.

Scena futuristă, care include un astronaut și un personaj care amintește de Darth Vader din Star Wars, a primit atâtea recenzii negative încât dacă ar fi fost o piesă de pe Broadway ar fi eșuat probabil din noaptea premierei.

Unii utilizatori de pe social media, posibil pentru a ține tonul cu atmosfera generală din 2020, au catalogat-o drept o tulburătoare lipsă de încurajare.

Alții au fost mai acizi.

„Ce, în numele Creștinismului, au creat în piața de la Vatican”, a scris A.A. Michelangelo. „Cuvintele (sunt) nepotrivite pentru această creație oribilă care trebuie să fi venit de pe planeta Zog”, a adăugat acesta.

Fecioara Maria, Iosif, cei trei magi și păstorii arată ca niște piese de șah cubice iar animalele sunt ghemuite și pătrățoase.

Vaticanul folosește o scenă a Nașterii Domnului diferită în fiecare an, de obicei aceasta fiind donată de municipii sau artiști.

Reprezentarea modernistă de anul acesta, care a fost expusă în mai multe locații, a fost creată de studenții și profesorii din Castelli, un orășel italian faimos pentru creațiile sale din ceramică.

În mod tradițional, italienii adaugă un nou personaj pentru a reprezenta un eveniment din anul care urmează să se încheie.

Scene din trecut au inclus o barcă ruptă pentru a reprezenta criza refugiaților și o persoană care vizită un deținut în pușcărie pentru a simboliza caritatea.

Astronautul de anul acesta reprezintă aselenizările lunare de la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970, potrivit descrierii pentru vizitatori.


VIDEO PROTVPLUS.RO