Continua batalia pentru eliberarea orasului Fallujah. Soldatii irakieni au descoperit tuneluri sapate de Statul Islamic

Ultima actualizare: 01-06-2016 07:03
Irak - Agerpres

Fortele guvernamentale irakiene continua operatiunile militare pentru a elibera mai multe orasele din Irak de sub conducerea Staului Islamic, inclusiv orasul Fallujah.

Armata rakiana a facut o descoperire importanta, in timpul misiunii. Soldatii au descoperit tuneluri sapate de catre jihadistii Statului Islamic la periferia orasului, anunta BBC.

Premierul irakian, Haider al-Abadi, a anuntat luni lansarea unei operatiuni militare pentru a elibera de sub controlul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) orasul Fallujah, situat la 50 de kilometri nord de Bagdad, relateaza AFP.

Seful luptatorilor din gruparea Statul Islamic (SI) la Fallujah a fost ucis de o lovitura aeriana, in plina ofensiva a fortelor irakiene pentru a elibera orasul din mainile jihadistilor, a informat un purtator de cuvant al coalitiei impotriva SI, citat de AFP.

"Am ucis peste 70 de luptatori inamici, inclusiv pe Maher Al-Bilawi, care era comandantul fortelor SI la Fallujah", a declarat colonelul american Steve Warren, precizand ca, in ultimele patru zile, coalitia condusa de Statele Unite a efectuat peste 20 de bombardamente aeriene si de artilerie.

Comandamentul integrat al operatiunilor a dat, de asemenea, publicitatii un comunicat anuntand inceperea operatiunilor pentru cucerirea orasului, bastion al SI aflat la 50 de kilometri vest de capitala si care a fost ocupat de trupele jihadiste in ianuarie 2014.

Armata irakiana le-a cerut locuitorilor din Fallujah (69 km vest de Bagdad), aflat sub controlul organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI), sa fie pregatiti sa paraseasca orasul, a anuntat duminica televiziunea irakiana, indicand o posibila ofensiva, relateaza Reuters.

Armata "le cere cetatenilor care se mai afla inca la Fallujah sa fie pregatiti sa paraseasca orasul pe cai securizate care vor fi anuntate mai tarziu", a precizat postul de televiziune.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO