Cine e de fapt "Jabba Jihadistul", uriașul de 250 kg capturat în Irak: "O bestie josnică"

Ultima actualizare: 20-01-2020 09:54
Abu Abdul Bari, cunoscut drept Jabba Jihadistul
Twitter

Liderul ISIS cunoscut drept "Jabba Jihadistul", arestat în Irak, era unul dintre cei mai fanatici membri ai grupării teroriste, el fiind responsabil de celebrele fatwa, regulile după care jihadiștii s-au ghidat în semănarea terorii în lume.

Potrivit NY Post, Abu Abdul Bari, cunoscut și sub numele de Shifa al-Nima, era unul dintre juriștii ISIS - mufti - cei care aveau autoritatea de a interpreta legile islamice și de a dicta decretele religioase (fatwa) ce trebuiau respectate de jihadiști.

Mai multe imagini în galeria foto

"Jabba Jihadistul" era renumit pentru discursurile sale provocatoare la adresa forțelor de ordine și este considerat a fi cel care a ordonat uciderea intelectualilor și a clericilor care refuzau să jure credință ISIS, după crearea calificatului în Irak și Siria, se arată într-un comunicat al forțelor de ordine irakiene.

Transportat cu camionul pentru că nu intra în mașină

 

Cu o greutate de aproape 250 de kg, Abu Abdul Bari a fost capturat, joi, de o trupă de elită irakiană, la Mosul, locul unde tot el ar fi cerut distrugerea unui sit din Patrimoniul mondial.

Potrivit sursei citate, "Jabba Jihadistul" a ordonat în 2014 distrugerea unei moschei celebre construite pe locul unde ar fi fost îngropat profetul Iona.

Mai multe imagini cu Jabba Jihadistul, capturat și dus cu camionul la poliție, au fost postate pe rețele sociale.

“A ajuns atât de gras, poate pentru că a rămas sedentar în locul în care s-a ascuns, încât polițiștii au fost nevoiți să-l transporte cu camionul. Cele mai multe dintre justificările oferite jihadiștilor ISIS pentru a ucide, viola, tortura și masacra irakieni, sirieni și alte naționalități au avut ca sursă această bestie josnică, ce nu poate acum nici măcar să stea în picioare”, a scris Maajid Nawaz, fondatorul unei platforme antiextremisme.

Maajid Nawaz a adăugat: “Nu subestimați impactul psihologic pe care îl are imaginea acestui monstru obez asupra ISIS. Lăcomia este înfierată de jihadiști. Însă, jihadiștii se prezintă drept luptători cu un curaj deosebit și o disciplină... în timp ce această morsă era unul dintre conducătorii lor religioși“, scrie nypost.com.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO