China va adăuga „lupta împotriva noului coronavirus” în programa școlară. Ce vor învăța elevii

Ultima actualizare: 03-11-2020 21:09
scoli china
Getty

China intenționează să adauge în programa școlară cursuri care să descrie lupta „eroică” a țării împotriva Covid-19, fără a menționa însă efectele la nivel global ale pandemiei.

Noile cursuri îi vor învăța pe elevi despre „faptul că partidul și statul au pus întotdeauna viața și siguranța oamenilor pe primul loc” în timpul epidemiei de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății.

Însă noua programă nu va include și acuzațiile care îi sunt aduse și nici felul în care a gestionat epidemia, care a dus la o criză la nivel global, transmite Daily Mail.

Coronavirusul a apărut la sfârșitul anului trecut în orașul Wuhan din centrul Chinei și de atunci s-a răspândit în întreaga lume, infectând peste 47 de milioane de oameni.

China a fost criticată pentru că nu a fost suficient de rapidă în răspunsul său inițial și pentru că a ascuns detalii despre apariția virusului.

Percepțiile negative asupra Chinei au crescut brusc în rândul oamenilor din mai multe țări occidentale, în special în Marea Britanie și Australia, în urma focarului de coronavirus, potrivit unui sondaj efectuat luna trecută.

Din 14.276 de adulți din cele 14 țări, 61% dintre aceștia au spus că țara nu a gestionat cum ar fi trebuit epidemia.

În ciuda scandalului internațional din ce în ce mai mare, autoritățile chineze încearcă să prezinte în programa școlară o narațiune pozitivă despre lupta Chinei cu SARS-CoV-2.

Beijingul a insistat că sursa virusului este încă necunoscută și a mai precizat că țara a fost „deschisă și transparentă” prin schimbul de date despre coronavirus cu lumea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO