Pandemie coronavirus. Numărul morților la nivel mondial mai mare decât cel din China

Ultima actualizare: 16-03-2020 10:37
China a înregistrat cel mai scăzut nivel de îmbolnăviri cu noul coronavirus de la declanșarea crizei

Numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului, la nivel mondial, îl depășește pentru prima dată pe cel al morților înregistrate în China de la debutul pandemiei.

Potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins, luni dimineață, un număr ridicat de decese înregistrate în ultimele zile în țări precum Italia, Iran, Spania și Franța a ridicat la peste 3.300 bilanțul morților în afara Chinei, comparativ cu 3200 în China.

China a anunțat, în ultimul bilanț, peste 81.000 de cazuri noi de contaminare, comparativ cu 88.000 la nivel mondial.

SUA a confirmat, de asemenea, 69 de decese și 3.700 de infecții.

De asemenea, China a raportat luni 12 cazuri importate de coronavirus faţă de doar patru cazuri autohtone, într-un moment în care autorităţile de la Beijing întăresc măsurile de carantină vizând persoanele venite din străinătate.

China, ţara de unde a pornit epidemia la sfârşitul anului 2019, numără până în prezent 123 de cazuri de contaminare provenite din străinătate, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii din această ţară.

Cele patru cazuri detectate în China au fost raportate toate în Wuhan (centru), epicentrul virusului, plasat la propriu în carantină de la sfârşitul lui ianuarie, informează Agerpres.

Cazurile importate depășesc contaminările interne

 

Este pentru a treia zi consecutiv când cazurile importate depăşesc numărul contaminărilor interne.

Autorităţile au raportat totodată 14 decese în decursul ultimelor 24 de ore, faţă de 10 anunţate duminică. Bilanţul total al deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 3.213, potrivit cifrelor oficiale.

Autorităţile de la Beijing au anunţat duminică că persoanele care sosesc în capitala chineză din străinătate vor fi plasate în centre de carantină începând de luni.

Până în prezent, călătorii care veneau din străinătate aveau obligaţia să se autoizoleze la domiciliu timp de două săptămâni, dar de acum înainte, doar persoanele care fac dovada existenţei unor "circumstanţe speciale" nu vor fi trimise în aceste structuri.

Scăderea semnificativă a cazurilor de infectare în China în ultimele săptămâni contrastează cu explozia epidemică din restul regiunilor lumii, în special din Europa.

În Italia, duminică s-au înregistrat 368 de decese în decurs de 24 de ore, bilanţ cu mult superior celui anunţat de China chiar şi în zilele de vârf ale epidemiei.

Pe de altă parte, președintele Chinei, Xi Jinping, a prezentat condoleanțe autorităților din Coreea de Sud, Iran și Italia, într-un gest în premieră de la debutul pandemiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO