Cetatenii din Venezuela, amprentati la supermarket pentru a nu cumpara prea multe alimente. Explicatia autoritatilor

11-03-2015 08:07


De azi inainte, cetatenii din Venezuela vor fi amprentati nu doar daca sunt arestati, ci si cand merg la cumparaturi. Este ideea bizara a autoritatilor pentru a combate penuria de produse de baza din tara.
 

Dupa ce i-a acuzat mai intai pe vanzatori ca tin marfa in magazii si o dau pe sub mana, acum guvernul i-a luat in vizor pe clienti. Ei ar fi vinovati, deoarece cumpara prea mult, ca sa faca provizii ori contrabanda.

Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a aratat la televizor cum se foloseste aparatul de luat amprente.

De acum inainte, la fiecare vizita la supermarket, oamenii trebuie sa prezinte buletinul si sa-si lase amprentele.

Astfel, guvernul intentioneaza sa controleze vanzarile la 23 de produse de baza, de la faina si lapte pana la hartie igienica si detergenti. Autoritatile ii banuiesc pe oameni ca iau tot ce gasesc in magazine, de teama sa nu dispara. Sunt insa si voci care spun ca unii cumpara produsele din Venezuela, unde sunt ieftine datorita subventiilor, si le vand in Columbia la preturi mai mari. Maduro n-a scapat ocazia sa acuze opozitia, sustinuta desigur de americani, ca duce un razboi economic ca sa-i destabilizeze guvernul.

De altfel, conflictul diplomatic dintre Venezuela si Statele Unite se adanceste. Venezuela a introdus vize pentru americani, iar cele doua tari si-au expulzat reciproc cativa diplomati. Zilele acestea, Obama a declarat ca Venezuela reprezinta o amenintare la adresa securitatii Statelor Unite.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO