Cel mai cunoscut criminal din Olanda, condamnat la închisoare pe viață. Crimele comise


Ultimul update: Joi 04 Iulie 2019 18:00
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2019 17:56
Categorie: Stiri externe
Willem Holleeder

Cel mai notoriu criminal din Olanda, Willem Holleeder, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, informează dpa.

 

Un tribunal din Amsterdam l-a găsit vinovat pe Holleeder (61 de ani) de comandarea a cinci asasinate şi de o omucidere, fapte comise între 2002 şi 2006.

Willem Holleeder a fost o figură dominantă a crimei organizate din Olanda timp de peste 35 de ani. A devenit cunoscut pe plan internaţional după ce l-a răpit, în 1983, pe magnatul berii Freddy Heineken.

El şi-a susţinut nevinovăţia pe tot parcursul procesului. Potrivit deciziei anunţate joi, Holleeder a acţionat mânat de dorinţa de putere şi de interese financiare. Victimele sale erau alţi lideri ai crimei organizate, complici şi chiar membri de familie.

Două dintre surorile sale care au înregistrat în secret, ani la rând, convorbirile cu el şi au predat înregistrările procuraturii au fost martori ai acuzării.

Una dintre ele, Astrid Holleeder, a şi scris un bestseller internaţional pe această temă, care a stat la baza unui film.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO