De ce costă acești cartofi prăjiți 200 de dolari porția. Sunt cei mai scumpi din lume
Restaurantul Serendipity 3 are deja revendicate recorduri mondiale pentru cel mai scump burger (295 dolari) și înghețată (1.000 dolari), cu toate acestea nu s-a oprit aici, iar acum vine cu cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume, scrie Reuters.
Restaurantul din New York vinde porția de cartofi prăjiți cu 200 de dolari.
Cartofii, care au intrat în Cartea Recordurilor, sunt dintr-un anumit soi, sunt gătiţi cu atenţie în şampanie şi grăsime de gâscă, sunt aromaţi din plin cu trufe, iar apoi garnisiţi cu aur de 23 de carate. Reţeta deţine noul record, certificat de Cartea Recordurilor, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume, relatează Reuters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reţeta este un triumf al luxului: cartofii Chipperbeck, de cea mai bună calitate, sunt mai întâi albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.
„Trufe, trufe şi iar trufe în aceşti cartofi prăjiţi. Aşadar, aici avem ulei de trufe, avem trufe negre proaspete, de vară. Sosul Mornay, adică sosul de caşcaval în care vor fi scufundaţi cartofii, este infuzat cu trufe în o mie şi unul de moduri diferite. Trufa este vedeta aici", spune Frederick Schoen-Kiewert, managerul Serendipity.
Totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat.
„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, „Crème de la Crème Pommes Frites”, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a comentat directorul creativ al Serendipity, bucătarul-şef Joe Calderone.