Ce măsuri va lua Facebook pentru combaterea dezinformării, înaintea alegerilor din 2020

22-10-2019 21:33

facebook

Compania Facebook a anunțat că va lua măsuri înaintea alegerilor prezidențiale din SUA din 2020, pentru combaterea dezinformării și a ingerințelor în procesul electoral.

Printre măsurile principale anunțate de Facebook prin intermediul unui comunicat publicat pe site se numără: combaterea ingerințelor străine, creșterea transparenței și reducerea dezinformării.

Pentru combaterea ingerințelor străine, compania va lucra la identificarea și înlăturarea comportamentelor inautentice și protejarea conturilor candidaților, a oficialilor de campanie și a echipelor acestora.

În ceea ce privește paginile de Facebook, compania a anunțat creșterea transparenței prin afișarea persoanei sau instituției care deține pagina, iar paginile instituțiilor media de stat vor fi marcate.

Facebook va lucra la răspândirea dezinformării și va bloca reclamele care sugerează că votul este inutil sau care îndeamnă cetățenii să nu voteze.

Gigantul media a fost acuzat în ultimele săptămâni de politica de excludere de la verificări a publicităţii electorale a politicienilor, care i-a revoltat pe candidaţii democraţi Joe Biden şi Elizabeth Warren.

Săptămâna trecută, fondatorul şi managerul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a justificat politica respectivă, susţinând că media sociale au creat modalităţi revoluţionare de exprimare, care nu trebuie eliminate.

Zuckerberg a mai anunţat că, în cadrul eforturilor de a facilita utilizarea bibliotecii de reclame, Facebook va introduce un instrument de urmărire a cheltuielilor candidaţilor la preşedinţia SUA, care va arăta cât au cheltuit aceştia pentru reclame politice.

Facebook are în vedere şi o protecţie mai bună a conturilor de Facebook şi Instagram ale candidaţilor, ale oficialilor aleşi şi ale personalului acestora, printr-un program numit Facebook Protect, în care participanţilor li se va cere să recurgă la o autentificare prin două modalităţi, iar conturile lor vor fi monitorizate pentru detectarea indiciilor de piraterie informatică.

Mark Zuckerberg a exclus interzicerea publicității politice pe Facebook

Zuckerberg a afirmat joi că nu crede că este corect ca într-o democraţie o companie să cenzureze politicieni sau informaţii, conform News.ro.

Zuckerberg a adăugat că crede că această măsură ar favoriza politicienii în funcţie şi pe cei despre care presa alege să scrie.

Evenimentul a avut loc la trei zile după ce s-a aflat că începând din luna iulie şeful Facebook a găzduit cine private la mai multe dintre locuinţele sale, la care a invitat jurnaşti conservatori, comentatori şi cel puţin un politician republican. Aceste evenimente sociale au urmat afirmaţiilor potrivit cărora Facebook a fost părtinitoare împotriva dreptei.

 

Sursa: Stirile ProTV/Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO