Ce mail a trimis autorul atacului din Virginia înainte să împuşte 12 oameni


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 07:11
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 07:08
Categorie: Stiri externe
atac Virginia Beach

Angajatul municipal care a împuşcat 12 persoane vineri la Virginia Beach înainte de a fi ucis de poliţie îşi prezentase demisia cu câteva ore mai devreme, au anunţat duminică autorităţile

Întrebat într-o conferinţă de presă, responsabilul administrativ al acestei staţiuni turistice de pe coasta de est a Statelor Unite a confirmat. răspunzând printr-o simplă afirmaţie că atacatorul, DeWayne Craddock, îşi înaintase demisia vineri cu două săptămâni de preaviz.

"El şi-a prevenit superiorii ierarhici în acea dimineaţă, vineri", a declarat Dave Hansen. "După câte ştiu, a făcut-o prin e-mail", a adăugat el.

"Suntem pe cale de a stabili unde se află mesajul", a mai spus el, fără alte precizări.

Duminică, preşedintele american, Donald Trump - îmbrăcat în mod neobişnuit cu jachetă, dar fără cravată - a asistat la o slujbă religioasă, la Vienna, în Virginia, în apropiere de Washington, unde s-a rugat pentru victimele atacului armat.

După tragedie, autorităţile depun forturi să dezmintă zvonurile potrivit cărora atacatorul fusese concediat chiar înainte.

"Nu a fost concediat, nu era pe punctul de a fi concediat", a subliniat Dave Hansen. "După câte ştiu, autorul atacului desfăşura o activitate mulţumitoare, era bine văzut de departamentul său şi nu exista nicio măsură disciplinară împotriva sa", a mai spus el.

Semnele de întrebare rămân în ce priveşte motivul avut de Craddock, un individ de circa 40 de ani care fusese aproximativ 15 ani angajat al serviciilor municipale din Virginia Beach.

Vineri, puţin după ora locală 16:00 (20:00 GMT), el a intrat într-o clădire a complexului centrului municipal şi a început imediat să tragă la întâmplare.

Ca şi el, cele 12 victime erau - cu excepţia uneia - angajaţi ai staţiuni turistice cu 450.000 de locuitori de la sud de Washington, unde se află, de asemenea, o importantă bază a marinei americane.

Craddock era înarmat cu două pistoale de calibru 45 cumpărate legal în 2016 şi 2018, potrivit poliţiei. La domiciliul său au fost găsite alte două arme, notează AFP.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO