Cazul atacului cibernetic asupra Sony. Hackerii spun ca vor ataca cinematografele care vor proiecta "The Interview"

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Piratii informatici care au luat in vizor compania de productie Sony isi radicalizeaza amenintarile.

Intr-un mesaj postat pe internet, ei spun ca vor ataca cinematografele care vor proiecta in ziua de Craciun pelicula "The Interview", o parodie la adresa liderului nord-coreean.

Ca sa dea greutate avertismentului, evoca in mesaj atacurile teroriste de la 11 septembrie. Autoritatile federale americane dau asigurari ca nu exista un pericol real in acest sens. Hackerii au dat publicitatii cu aceasta ocazie si alte informatii delicate, sustrase din serverele companiei.

"Vrei sa il asasinam pe liderul Coreei de Nord? Poftim?!"

De aici se trage tot necazul celor de la Sony. Comedia "The Interview", in care doi agenti CIA primesc misiunea de a-l asasina pe liderul nord-coreean, va fi lansata in cinematografe de Craciun, cand numerosi americani aleg sa mearga la film. Hackerii spun ca nu doar spectatorii sunt in pericol. Ei i-au sfatuit pe cei care locuiesc aproape de cinematografe sa plece de acasa.

Pelicula va avea premiera joi, la New York. Cum amenintarile vizeaza si acest eveniment, politisti vor fi prezenti la cinematograf, iar o forta de reactie rapida este pregatit sa intervina. Prevazatori, actorii Seth Rogen si James Franco si-au anulat intalnirile cu presa, programate in aceasta perioada.

Printre tintele piratilor informatici a ajuns si "Spectrum", noua pelicula din seria Bond, pentru care filmarile au inceput deja la Londra. Hackerii au anuntat recent ca au sustras din baza de date a companiei Sony si un scenariu in stadiu incipient al filmului.

Pe de alta parte, in presa ajung tot mai multe informatii stanjenitoare din emailurile pe care actori mari le-au schimbat cu directorul Sony si care au fost sustrase de hackeri.

De pilda, simtindu-se vinovat pentru recenziile slabe primite de drama de razboi Eroii Monumentelor, George Clooney ii transmite unui responsabil din companie ca ii pare rau ca a dezamagit si ca nu a fost in cea mai buna forma.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO