Campania de propaganda a jihadistilor din Statul Islamic, condusa de un AMERICAN care s-ar fi inspirat din serialul Homeland

×
Codul embed a fost copiat

Statele Unite au anuntat la finalul summitului din Tara Galilor ca cel putin zece aliati din NATO sunt gata sa se alaturi operatiunilor impotriva Statului Islamic.

Va fi vorba de bombardamente aeriene si nu de trimiterea de forte terestre in Irak. In tot acest timp, anchetatorii FBI incearca sa afle cine este cel care coordoneaza terifianta campania de propaganda a jihadistilor.

Banuiesc ca ar fi vorba de un american, originar din Siria care si-ar fi gasit sursa de inspiratie in serialele si filmele americane.

Filmuletul de propaganda cu executarea jurnalistului Steven Sotloff are o asemanare izbitoare cu o secventa din serialul de succes "Homeland-Reteaua terorii".

Dincolo de mesajul similar, expertii au sesizat ca cele doua inregistrari au si efecte video asemenatoare.

Citește și
SUMMIT NATO
Reactia NATO la adresa Moscovei. 2% din PIB pentru inzestrarea armatei; militari si tehnica de razboi in statele din est
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Matthew Levitt, analist: "Nu este vorba de o coincidenta. Este vorba de occidentali cu experienta in domeniul productiilor media care lucreaza pentru Statul Islamic si care se folosesc de idei care apartin culturii populare occidentale, nu doar pentru a ne atrage atentia, ci pentru a ne arata de ce sunt capabili."

Nu doar Homeland a fost sursa de inspiratie pentru materialele dinamice de propaganda. Aceasta scena de lupta este asemanatoare cu o secventa din filmul "Misiuni periculoase", iar aceste imagini filmate cu ajutorul unei drone par desprinse din pelicula "Misiunea: 00.30 A.M."

La o analiza mai atenta, analistii au sesizat si ceteva erori. In aceste imagini, avem ocazia sa-l vedem pe unul dintre jihadistii care filmeaza macelarirea soldatilor irakieni. Intr-un alt filmulet, vedem fata unuia dintre membrii Statului Islamic.

Brian Todd, corespondent CNN: "Sunt aceste secvente de folos anchetatorilor occidentali?"

Matthew Levitt, analist: "Sunt multi occidentali implicati in masinaria de propaganda a Statului Islamic, asa ca te poti folosi de aceste indicii pentru a-i identifica pe retelele de socializare."

Anchetatorii americani vor sa afle daca un individ din Boston, aflat pe lista celor mai cautati teroristi, s-a alaturat jihadistilor din Statului Islamic si, in acest caz, daca le coordoneaza campania de propaganda.

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Statele Unite avertizeaza Europa:
Statele Unite avertizeaza Europa: "Statul Islamic este o amenintare relativ imediata"

Posesorii de pasapoarte europene care lupta in randurile gruparii Stat Islamic (SI) in Irak si Siria reprezinta o amenintare "imediata" pentru tarile lor de origine, a apreciat, vineri, un oficial de rang inalt american.

Reactia NATO la adresa Moscovei. 2% din PIB pentru inzestrarea armatei; militari si tehnica de razboi in statele din est
Reactia NATO la adresa Moscovei. 2% din PIB pentru inzestrarea armatei; militari si tehnica de razboi in statele din est

Decizie istorica luata vineri de liderii lumii reuniti in Tara Galilor. NATO a hotarat, sa trimita in perioada urmatoare militari si tehnica de razboi in statele din estul aliantei nord-atlantice printre care si Romania.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.